Zvejsaimniecības aktualitātes pārspriež Salacgrīvā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lai pārspriestu zivsaimniecības aktualitātes, šīs nozares konsultatīvā padome aizsākusi jaunu tradīciju – rīkot izbraukuma sēdes. Pirmā šāda sēde norisinājās Salacgrīvā, kur Zivsaimniecības konsultatīvās padomes pārstāvji, arī Zemkopības ministre tikās arī ar vietējiem zvejniekiem, lai informētu viņus par iespējām, ko piedāvās nākamajā Eiropas fondu plānošanas periodā.

Salacgrīvas piekrastes zvejnieki stāsta, ka aizvadītā sezona bijusi ļoti veiksmīga, lomi labi, savstarpējā konkurence mazāka, tāpēc par darbu sūdzēties nevar. Arī zivju pārstrādes uzņēmumā „Brīvais vilnis” saražoti ievērojami produkcijas apjomi un tur atzīst – kaut katra sezona būtu tāda! Tiesa, zivjrūpnieki tāpat kā zvejnieki cer, ka prognozes par brētliņu nozvejas limitu samazināšanu nepiepildīsies.

Kopumā piekrastes zvejniekus īpašas pārmaiņas un jauni piedāvājumi nākamajā Eiropas fondu plānošanas periodā 2014. – 2020.gadam negaida.

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma arī atzīmē, ka iepriekšējā periodā nozarei atvēlētā Eiropas fondu nauda ir apgūta, ar vairākiem Salacgrīvas pusē realizētiem projektiem viņa arī iepazinās tikšanās reizē. Zvejnieki gan stāsta, ka būtu nepieciešams piešķirt naudu zvejas laivu modernizēšanai, kas pašlaik Latvijā, atšķirībā no Igaunijas, netiek atļauts.

Zivsaimniecības konsultatīvā padome šādas izbraukuma sēdes plāno rīkot arī turpmāk. Nākamā notiks zinātniskajā institūtā „Bior”, kur spriedīs par zivju mazuļu atražošanu un izglītību zivsaimniecībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti