«Zaļie» pārmet ZM vides jautājumu ignorēšanu mežu attīstības plānošanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Dabas aizsardzības un sociālajiem jautājumiem jaunajās meža politikas pamatnostādnēs nav pievērsta pienācīga vieta, šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda Pasaules Dabas fonda (PDF) direktors Jānis Rozītis.

Par meža nozari atbildīgajā Zemkopības ministrijā (ZM) top Meža un saistīto nozaru attīstības pamatnostādņu 2015.-2020.gadam projekts. Dokuments ir kopumā uz 50 lapaspusēm, un tas noteiks to, kā nozarē strādās turpmākos gados, kādas būs tās prioritātes, skaidroja Rozītis.

Šāds dokuments nozarē ir nepieciešams, tomēr tajā nav atvēlēta pienācīga vieta dabas aizsardzībai un sociālajiem jautājumiem, prioritāte ir vien ekonomiskie jautājumi, skaidroja PDF direktors.

Vides un sociālie jautājumi dokumentā ir pieminēti, bet praktiski pasākumi izpaliek, teica Rozītis, piekrītot ornitologu viedoklim - atbildīgā ministrija akli iet meža industrijas pavadā un neievēro noteikto kārtību šādu dokumentu izstrādē.

Pēc Rozīša sacītā, PDF pēdējo piecu gadu laikā ir aktualizējis dažādas nozīmīgas lietas saistībā ar meža apsaimniekošanu. Piemēram, kā organizēt meža apsaimniekošanas plānošanu, lai nebūtu tik daudz kailciršu. Tāpat rosināti sezonālie mežsaimniecības ierobežojumi putnu ligzdošanas laikā un citi.

Pēc vides organizāciju iebildēm ZM piekritusi rīkot atkārtotu sanāksmi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti