Zaharjina dēlam un Segalam policija liedz ieņemt amatus «Liepājas metalurgā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Liepājas metalurga" akcionāram Iļjam Segalam un lielākā akcionāra Sergeja Zaharjina dēlam Aleksejam piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība un aizliegums ieņemt amatu ‘’Liepājas metalurgā”, apstiprināja Valsts policijā.

„Policija apstiprina, ka Aleksejam Zaharjinam un Iļjam Segalam piemērots drošības līdzeklis – aizliegums ieņemt amatu un policijas uzraudzība. Tas arī viss, kas policijai par šo lietu publiski ir sakāms,” sacīja policijas pārstāve Sigita Pildava.

Sergejam Zaharjinam drošības līdzeklis tā saucamajā „Liepājas metalurga” kriminālprocesā pagaidām nav piemērots.

Segala advokāts Egons Rusanovs attiecās sniegt komentārus par pavērsieniem kriminālprocesā, vienīgi piebilda, ka drošības līdzeklis ir „nesamērīgi bargs un neadekvāts personībai, lietas apstākļiem un nodarbošanās veidam”.

Rusanovs pauda viedokli, ka šis process hronoloģiski sasaucas ar notikumiem civilprocesā, kas notiek kāda akcionāra interesēs. Viņš nevarot un negribot apgalvot, ka šis akcionārs kriminālprocesu ir pasūtījis, bet jautājums rodoties – vai procesa virzītāja lēmumi nav pārsteidzīgi un sasteigti.

Iepriekš vēstīts, ka policija jau maija vidū veica 14 kratīšanas tā dēvētās “Liepājas metalurga” lietas ietvaros.

Tikmēr šodien “Liepājas metalurgs” paziņojis, ka ir sagatavojis tiesiskās aizsardzības procesa plānu. Aptuveni 400 lappuses biezais dokuments nosūtīts arī Ekonomikas un Finanšu ministrijām, kā arī Valsts kasei un citiem uzņēmuma kreditoru kluba locekļiem. Plāna saturs pagaidām netiek atklāts, bet uzņēmums sola, ka līdz ar plāna apstiprināšanu, tas varētu atsākt ražošanu.

Būtiski, ka uzņēmums ar šo paziņojumu nācis klajā tikai dienu pēc tam, kad viens no kreditoru klubā neietilpstošajiem kreditoriem – Latvijas gāze – paziņoja, ka aptuveni divus miljonus latu lielo parādu no tā centīsies piedzīt tiesas ceļā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti