VSAA saņēmusi jau vairāk nekā 800 iesniegumus par vēlmi mantot 2. pensiju līmeņa uzkrājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) saņēmusi jau vairāk nekā 800 iesniegumus par vēlmi mantot 2. pensiju līmeņa uzkrājumu, intervijā Latvijas Radio sacīja.

No 2020. gada ikviens pensiju 2. līmeņa dalībnieks, kurš vēl nav pieprasījis vecuma pensiju (tai skaitā priekšlaicīgo), var izvēlēties, kā izmantot viņa pensiju 2. līmenī uzkrāto kapitālu, ja gadījumā viņš nomirst līdz vecuma pensijas piešķiršanai.

VSAA direktore Ineses Šmitiņa
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) dati liecina, ka vidēji ik gadu vairāk nekā 5000 pensiju 2. līmeņa dalībnieku nomirst, nesasniedzot pensijas vecumu. Līdz šim uzkrātais pensijas kapitāls pēc viņu nāves tika ieskaitīts valsts pensiju speciālajā budžetā.

Šmitiņa stāstīja, ka izvēli par mantošanu var izdarīt jebkurā laikā līdz pensijas pieprasīšanai. Cilvēku skaits, uz kuriem attiecas šāda iespēja, ir liels - vairāk nekā 1 200 000 vasts iedzīvotāju, pauda Šmitiņa.

VSAA pagaidām nav novērojusi, ka 2. pensiju līmeņa uzkrājuma mantošanas iespējas izraistītu tādu cilvēku interesi, ka tiktu apdraudēta aģentūras datorsistēmu darbība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti