Vilks: Apspriežot budžetu, par nodokļiem vienosimies ātrāk nekā par ministriju prasībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šonedēļ plānotajā nākamā gada budžeta apspriešanā valdībā vienošanās par nodokļiem tiks panākta ātrāk, nekā apspriežot ministriju prasījumus, sarunā ar Latvijas Radio prognozēja finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Sarunas par nākamā gada budžetu šonedēļ būs valdības uzmanības centrā. No pirmdienas līdz ceturtdienai katru dienu ministrijas un ierēdņi mēģinās vienoties gan par darbaspēka nodokļu izmaiņām, gan arī par ministriju iesniegtajiem pieprasījumiem.

„Budžeta sarunas ir sākušās. Domāju, ka bija pietiekami pragmatiskas tās pirmās četras stundas, kuras mēs veltījām budžetam,” atzīst ministrs. „Labā ziņa ir tā, ka palielināti nodokļu ienākumi, palielināta ekonomikas izaugsmes prognoze nākamgad. Mēs redzam, ka nauda, ko nākamgad varam tērēt, ir vairāk pieejama.”

Ministrs atklāj, ka ir iezīmējušās arī zināmas budžeta prioritātes, uz kurām var skatīties dažādos griezumos, taču ir skaidrs, ka saraksts tiks revidēts, par primārām uzskatot valsts vajadzības.

Savukārt nodokļu jautājumos turpinās sarunas par to, cik un kādā tempā valsts var atļauties mazināt darbaspēka nodokļu slogu. Finanšu ministrs cer, ka valdība jau nedēļas beigās varētu panākt vienošanos par darbaspēka nodokļu izmaiņām.

„Es pat domāju, ka drīzāk par nodokļiem mēs vienosimies šoreiz varbūt pat ātrāk nekā par tā saucamajām jaunajām politikām vai ministriju prasījumiem, kur var būt strupceļš no Veselības ministrijas puses vai no kādas citas ministrijas puses, kur var būt neadekvāti pieprasījumi un kategoriska neatkāpšanās no prasībām,” domā Vilks, tomēr ir optimistisks. „Bet labā ziņa ir tā, ka ekonomika mums attīstās pietiekami nopietni un mums iespējas ir vairāk novirzīt dažādos izdevumos.”

Vēstīts, ka valdība pagājušajā nedēļā sāka skatīt nākamā gada valsts budžetu. Paredzams, ka šis process ilgs līdz septembra izskaņai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti