Vieglmetāla disku ražotājs SMW pārceļ ražošanu uz Latviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Vieglmetāla disku ražotājs SMW pārceļ ražošanu no Krievijas uz Latviju, daļu izvietojot lielākajā Pierīgas biznesa parkā “Mežgarciems”, Carnikavas novadā, un daļu – Rīgā, informēja uzņēmuma pārstāve Sandra Baltruka.

Carnikavas novadā uzņēmums plāno izveidot specializētu magnija sakausējumu liešanas ražotni, kā arī pētniecības un attīstības laboratoriju inovatīvu sakausējumu un materiālu jomā, investējot vairāk nekā 500 000 eiro un radot vismaz 15 jaunas darbavietas.

Eleonora Pole
Eleonora Pole

Daļu ražošanas plānots pārcelt uz bijušās Rīgas Vagonu rūpnīcas teritoriju, bet, cik liela ražošanas daļa varētu atrasties tur, šobrīd vēl uzņēmums nevar precizēt, jo viss ir attīstības stadijā.

Savukārt Mežgarciems izvēlēts, jo tas atrodas tuvu Rīgai, ir izbūvēta industriālā zona ar jaunu infrastruktūru un tur ir patīkama atmosfēra, jo Mežgarciems atrodas dabas ielokā. “Mums ir ļoti svarīgi, lai darbinieki justos labi vietā, kur viņiem ikdienā jāstrādā,” norādīja “SMW Group” valdes locekle Eleonora Pole.

Darbaspēku kompānija plāno piesaistīt no tuvākās apkārtnes – Rīgas, Vecmīlgrāvja, Ādažiem un Carnikavas.

Uzņēmums SMW vairāk nekā 20 gadus ražo lielgabarīta izstrādājumus no vieglajiem sakausējumiem – magnija, alumīnija, titāna u.c. Tā galvenais eksporta produkts ir štancētie diski auto un moto industrijai, kas tiek piegādāti Formulai 1, “ MotoGP” komandām, kā arī dažādiem superauto un elektroauto ražotājiem Eiropā un Amerikas Savienotajās Valstīs.

Uzņēmējdarbības parks “Mežgarciems” ir vērienīgs jaunais projekts Rīgas reģionā, kurā izbūvēta jauna infrastruktūra un komunikācijas un tas atrodas tikai 25 kilometrus attālumā no galvaspilsētas. Vēl septiņas industriālās platības “Mežgarciemā” biznesa attīstības projektu īstenošanai iespējams iegādāties izsolēs, ko organizē Carnikavas novada dome.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti