Dienas ziņas

Ilgais kailsals rada bažas lauksaimniekiem

Dienas ziņas

Ugunsnelaime izposta saimniecības fermu

Uzņēmumu pārdos pret garantiju par darba atsākšanu

Velmers: «Liepājas metalurgu» varētu pārdot pusgada laikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 3 mēnešiem.

„Liepājas metalurga” pārdošana varētu sākties februāra vidū, un pārdošanu varētu veikt sešu mēnešu laikā, tā piektdien žurnālistiem sacīja "Liepājas metalurga" maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Pārdošanas termiņš gan varētu tikt pagarināts līdz vasaras beigām, piebilda Velmers.

Pašlaik vēl nav pieteikušies pilnīgi visi uzņēmuma kreditori. Nodrošinātie kreditori šobrīd ir par 114,8 miljoni eiro, nenodrošinātie – 71,65 miljoni eiro. Savukārt darbinieku pieprasījums ir 1,7 miljoni eiro.

Maksātnespējas administrators arī norādīja, ka uzņēmumā neesot atrastas izsaimniekošanas pazīmes, lai gan ir veikta inventarizācija. Tomēr tas esot pieļaujams, jo uzņēmums strādā jau ilgi.

„Metalurga” pārdošanas plāns iesniegts sasakņošanai kreditoriem, kuri varēs savus iebildumus izteikt 15 dienu laikā. Ja būs iebildumi, plānu nāksies mainīt. Uzņēmumu plānots pārdot starptautiskajā piedāvājumā, nevis izsolē, jo tas ļaušot labāk izvērtēt pircējus. Pārdošanas galvenais kritērijs būšot augstākā cena.

„Pārdošanas plāns arī sagatavots ar tādu mērķi, lai ražošanu atsāktu – arī investori tiks izvērtēti pēc šiem te darbības plāniem. Darbības atsākšana ir arī mērķis pārdošanai,” saka Velmers.

Pēc viņa teiktā, potenciālie investori ir no dažādiem reģioniem. „Gan no Eiropas, gan Krievijas un šobrīd esmu kontaktējies ar skaitu, apmēram, līdz pieciem. Bet pārdošanas procesā, ko esmu plānojis, dos šo iespēju šim skaitam ievērojami augt,” saka Velmers.

Iepriekš izskanējusī informācija, ka pārdodot visu paredzēto uzņēmuma mantu cerēts iegūt vairāk kā 116 miljonus eiro Taču tās esot tikai mantas vērtētāju prognozes – tā neesot galīgā pārdošanas cena. „Es esmu pārdevējs – mana interese ir pārdot dārgāk, līdz ar to, ja es tagad pateikšu- kāda summa – to dzirdēs potenciālais pircējs. Vai viņš man maksās vairāk par tik, cik es nosaukšu šodien? Tas ir jautājums – tā nav pārdošanas cena,” norāda maksātnespējas administrators.

Jau ziņots, ka ir sagatavots „Liepājas metalurga” pārdošanas plāns, kuru sāks īstenot pēc saskaņošanas ar kreditoriem. Iebildumus par plānu iespējams izteikt 15 dienu laikā. Velmers iecerējis, ka "Metalurga" pamatražotni varētu pārdot nevis izsolē, bet starptautiskajā tirgū, piedāvājot uzņēmumu arī ārpus Latvijas. Tādējādi esot iespējams pilnīgāk izvērtēt pircējus.

Savukārt ar pamatražošanu nesaistīto mantu plānots pārdod dažādos veidos. Neieķīlātais nekustamais īpašums primāri tiks pārdots izsolē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti