Ušakovs: Cenu dalīšana nemainīs pašvaldības dotāciju «Rīgas Satiksmei»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sabiedriskā transporta biļešu cena dalīšana neietekmēs pašvaldības dotāciju „Rīgas satiksmei”, Latvijas Televīzijas raidījumā „Sastrēgumstunda” sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs („Saskaņas centrs”).

„No tā, ka ieviesīs jaunās cenas, pašvaldības dotācija nesamazināsies un arī nepalielināsies. „Rīgas satiksme” paliks pa nullēm,” teica Ušakovs.

2012. gadā pašvaldības dotācija „Rīgas satiksmei” (RS) bija 57,7 miljoni latu, bet no valsts tā saņēma 3,5 miljonus latu. Šogad pašvaldības finansiālais atbalsts bija 56 miljoni latu, bet vēl plānots pieprasīt septiņus miljonus latu. Valsts RS šogad atvēlējusi 3,6 miljonus latu.

Uzņēmums plāno nopelnīt 36 miljonus latu, lai gan pēdējos gadus RS strādājusi ar zaudējumiem: 2010. gadā - 1,8 miljoni latu, 2011. gadā - 3 miljoni latu, 2012. gadā - 5,4 miljoni latu. RS apgrozījums 2012. gadā bija 97,87 miljoni latu, 2013. gadā - 103 miljoni latu.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja atbalstījusi ideju par sabiedriskā transporta biļešu cenu diferencēšnu nerīdziniekiem. Galīgais lēmums jāpieņem Rīgas domes sēdē 7. oktobrī.

Plānots, ka no 1. janvāra rīdziniekiem sabiedriskais transports maksās 60 eirocentus, bet tiem, kas nav deklarējušies Rīgā, - 1,20 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti