Tūrismā strādājošie negribīgi akceptē TAVA pievienošanu Investīciju un attīstības aģentūrai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Otrdien valdība plāno izskatīt grozījumus Tūrisma likumā, ar kuriem ir iecerēts īstenot Ekonomikas ministrijas ieplānoto, un tūrisma nozarē neviennozīmīgi vērtēto ieceri par Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) pievienošanu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA).

Lemjot par iespējamo Tūrisma attīstības valsts aģentūras pievienošanu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai, ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) galvenais arguments bija pamatots ar faktu, ka TAVA ir visai maza iestāde, kura pieejamo resursu trūkuma dēļ ne vienmēr ir spējusi tikt galā ar visiem saviem uzdevumiem. Tāpēc būtu lietderīgi to pievienot iestādei ar ievērojami plašākiem resursiem un pārstāvniecību ārvalstīs.

Tomēr pašā tūrisma industrijā par ministres ieceri viedokļa ir neviennozīmīgi – daudzi nozares speciālisti uzskata, ka nevajag aiztikt lietas, kuras strādā labi. Kopumā aģentūras darbs, ņemot vērā tās resursus, ir bijis gana sekmīgs, bet, apvienojoties ar LIAA, pastāv risks, ka tūrisma attīstībai netiks piešķirts pietiekami daudz uzmanības, vairākkārt izteikušies eksperti.

Tiesa, nozare vienlaikus arī vairs nav noskaņota likt šķēršļus ministrijas idejām un aicina uzsāktās ieceres veikt apņēmīgi un kvalitatīvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti