Rīta Panorāma

Pērles un zvaigznes – spoži mūsu operas koncertuzvedumi tiešsaistē

Rīta Panorāma

Uz laiku izsusējuši slavenie Venēcijas kanāli

Tūrfirmas aicina ES izstrādāt nozares "atdzīvināšanas" plānu

Tūrfirmas aicina ES izstrādāt nozares «atdzīvināšanas» plānu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Daudzas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu tūrisma firmas aicina izstrādāt konkrētus ieteikumus ceļošanas un tūrisma atjaunošanai. Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi rada nopietnus zaudējumus un draudus šīs nozares pastāvēšanai. 

Tūrisma organizācijas un uzņēmumi aicina izstrādāt ceļvedi par iespējām droši atsākt ceļošanu pēc ierobežojumu atcelšanas.  

Eksperti arī iesaka koordinēt ceļojumu ierobežošanu, veidot vienotu Covid-19 testēšanas politiku un elektroniskus veselības sertifikātus.

Jau iepriekš daudzas valstis, kurās tūrisms dod būtisku ieguldījumu ekonomikā, aicināja izveidot tā dēvētās vakcinācijas pases, kas ļautu imunizētajiem cilvēkiem doties ceļojumos un izvairīties no testiem un karantīnas.

Piemēram, Spānijas varas iestādes vēsta, ka tūristu iecienītajās Baleāru salās patlaban bez darba ir apmēram 100 tūkstoši cilvēku jeb par apmēram 50% vairāk nekā pērn. Slēgti 90% viesnīcu, bet 80% uzņēmēju bija spiesti atlaist darbiniekus.  

KONTEKSTS:

Par jaunā koronavīrusa izplatīšanos Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku, Ķīna informēja Pasaules Veselības organizāciju (PVO) 2019. gada nogalē. PVO 2020. gada martā paziņoja, ka Covid-19 sasniegusi globālās pandēmijas līmeni.

Dažus mēnešus vēlāk – vasarā – Eiropā bija vērojama infekcijas izplatības mazināšanās, kas ļāva atcelt virkni stingro ierobežojumu. Tomēr 2020. gada septembra vidū PVO brīdināja, ka Eiropai rudens mēnešos būs jāsaskaras ar Covid-19 koronavīrusa izraisīto nāves gadījumu skaita pieaugumu. Covid-19 izplatība nesamazinās arī 2021. gada sākumā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti