Trīs NVS valstis parakstīs Eirāzijas Ekonomiskās savienības līgumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturtdien Astanā starp Krieviju, Baltkrieviju un Kazahstānu tiek parakstīta vienošanās par Eirāzijas Ekonomiskās savienības izveidošanu. Muitas savienība starp trīs valstīm veidos lielāko kopējo tīklu Neatkarīgo Valstu Sadraudzībā (NVS).

Ekonomiskā savienība sāks darboties nākamgad ar 1.janvāri. Vēlāk ir paredzēts uzņemt arī pārējās Neatkarīgo Valstu Sadraudzības valstis kā Armēniju, Kirgizstānu un Tadžikistānu.

Paredzēts, ka sākotnēji Eirāzijas Ekonomiskās savienības vienotais tirgus aptvers vairāk nekā 160 miljonus iedzīvotāju, bet tā iekšzemes kopprodukts sasniegs divus triljonus dolāru gadā. Tādējādi Eirāzijas Ekonomiskā savienība arvien vairāk sāks līdzināties Eiropas Savienībai, kas ir ņemta par pamatu šīs savienības izveidošanā.

Kā norāda Kremļa pārstāvji, integrācijas projekts postpadomju telpā vairāk tiek saistīts ar ekonomiska, nevis politiska rakstura darbībām. To apliecina arī Kazahstānas un Baltkrievijas valstu pārstāvji, atzīstot, ka iesaistīšanās ekonomiskajā savienībā ir racionāla un uz valsts attīstību vērsta, nevis ģeopolitisko motīvu vadīta.

Sagaidāms, ka līdz ar Eirāzijas Ekonomiskās savienības izveidošanu tā konkurēs ar Eiropas Savienības Austrumu partnerības sadarbības programmu, kas arī saistīta ar vairākām  postpadomju telpas valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti