Aktuāli

Donžuāna Daira Ābola lietā policijā pieaudzis par cietušajiem atzīto skaits

Aktuāli

Jūrmalas kāpās uz valsts zemes pansionāta vietā top savrupmājai līdzīgs nams

LTRK prezidents Aigars Rostovskis par uzņēmējdarbības problēmu risināšanu nākamajā Saeimā

Tirgotāji: Lai Latvijā būtu labklājība, vajadzīgi produktīvi uzņēmumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lai Latvijā būtu labklājība, ir nepieciešami produktīvi uzņēmumi, kas ražo preces un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību, intervijā Latvijas Radio teica Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadītājs Aigars Rostovskis.

Viņš norādīja, ka produktīvi uzņēmumi, kas ražo preces ar augstu pievienoto vērtību, var atļauties maksāt augstākas algas un investēt attīstībā. Otra svarīgā lieta ir eksports. 

Redzot, ka politiskie līderi nenosprauž skaidru ceļu, kā arī to, ka konceptuālie politikas plānošanas dokumenti ir pārāk plaši un novecojuši, LTRK izstrādājusi rekomendācijas politiskajām partijām.

"Esam izveidojuši kompaktu, saprotamu ceļa karti, informāciju iegūstot no saviem biedriem, kā arī akumulējot pasaules praksi. Tā ir stratēģija līdz 2030.gadam," skaidroja Rostovskis.

Viņš norādīja, ka LTRK ir politiski neitrāla organizācija, bet tās biedrus ietekmē politiķu pieņemtie lēmumi, tādēļ pirms vēlēšanām izstrādāti ieteikumi, kurus partijas drīkst iekļaut savās programmās. 

LTRK vēlas, lai 2030.gadā Latvija būtu vieta, kur pulcēja gan Latvijas, gan citu valstu talanti. Bākugunīm jābūt zināšanām un izglītībai. Tādējādi ir jārada biznesa un intelektuālā vide, kurā jauniem cilvēkiem ir, ko darīt. "Vajadzīgi gudri cilvēki, kas veido gudrus uzņēmumus," skaidroja Rostovskis. 

Ieteikumus LTRK prezentēs otrdien, 31.jūlijā, bet politiskās partijas ar tiem jau iepazīstinātas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti