SVF: Latvijas IKP būs 2,5%-3%; reformas jāturpina

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Noslēdzot Starptautiskā Valūtas fonda ikgadējo pārskata misija, Latvija saņēmusi prognozi, ka iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmi šogad varētu būt no 2,5% līdz 3%. Savukārt jaunajai valdībai ieteikts turpināt reformas, lai eirozonā saglabātu konkurētspēju.

Misijas vadītājs Šehars Aijars norāda, ka valdībai ir jādomā par izglītības reformām, lai mazinātu bezdarbu. Tiek uzsvērts, ka Latvijā nesakrīt darbaspēka prasmes ar darba devēju vajadzībām.

Secinājumos norādīts arī uz to, ka nepieciešamas tiesu sistēmas reformas, jāpiesaista investīcijas attīstībai, jāīsteno ostu reforma.

Aijars atzinis, ka  pārāk ilgi, neskatoties uz ekonomikas izaugsmi, sarūk privātā sektora kreditēšana. Arī valūtas fonds uzskata, ka nākamā gada ekonomikai ļoti būtiska ir "Liepājas metalurga" darbības atjaunošana. Tas iekšzemes kopproduktu varētu palielināt par 0,5 pusprocentpuntu.

Aijars uzteicis Latvijas pēckrīzes atkopšanos, taču uzsvērts, ka vēl daudz darāmā izaugsmei. Turklāt tas būtu potenciāli pozitīvs efekts uz emigrācijas problēmu valstī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti