Solberga: Arī Norvēģijai sadarbība ar Latviju ir pievilcīga

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Norvēģijai Latvija ir pievilcīgs sadarbības partneris, un to lielā mērā apliecina arī augošās Norvēģijas investīcijas Latvijā, tā Latvijas prezidenta vizītes laikā apliecināja Norvēģijas premjerministre Erna Solberga.

Ņemot vērā Latvijas būtisko interesi par savas enerģētiskās drošības stiprināšanu un Norvēģijas kā izteikti pārticīga noieta tirgus pievilcīgumu, varētu šķist, ka Latvijai sadarbība ar Norvēģiju varētu būt pat svarīgāka, nekā pašai Norvēģijai. Tomēr, kā Norvēģijas premjerministre Erna Solberga, arī Norvēģijai ir ieinteresēta sadarbībā ar Latviju.

„Tirdzniecība starp Norvēģiju un Latviju turpina attīstīties pozitīvā virzienā un sasniedza savu līdzšinējo virsotni pagājušajā gadā. Tas ir iepriecinoši, ka Norvēģija ir starp lielākajiem investoriem Latvijā.

No norvēģu uzņēmēju puses ir liela interese sadarbībai ar Latviju. Turklāt Latvija ir svarīgs partneris Eiropas ekonomikas zonā, īpaši šogad, kad Latvijā ir Eiropas Savienības padomes prezidentūra.

Mums ir kopējas intereses par labi funkcionējošu sadarbību Eiropā, izaugsmi un konkurētspēju, kā arī interese nodrošināt ilgtermiņa klimata un enerģijas politikā, kas varētu palīdzēt risināt izaicinājumus dienvidos un austrumos,” sacīja Solberga.

Jau ziņots, ka šonedēļ Valsts prezidents Andris Bērziņš kopā ar vairākiem valdības ministriem atrodas valsts vizītē Norvēģija, kur tiekas ar Norvēģijas augstākajām amatpersonām un uzņēmējiem. Vizītes dienaskārtība liecina, ka centrālo vietu vizītē ieņems ekonomiskās sadarbības, enerģētikas un drošības jautājumi.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti