Dienas ziņas

Kabiles pamatskolā uzved mūziklu

Dienas ziņas

Ziemassvētki Tērvetes pansionātā

Šogad Vecrīgas tirdziņā maz tūristu

Šogad Vecrīgas tirdziņā maz tūristu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Vecrīgā, Doma laukumā, kur, šķiet, vēl nesen,  Zāļu dienā, smaržoja meijas un tika piemērīti ozollapu vainagi, tagad valda karstvīna un piparkūku aromāts, un bērni griezās Ziemassvētku karuselī. Tirgotāji gan atzīst - līksmība te nav zudusi, bet tūristu gan kļuvis ievērojami mazāk.

Kamēr gardumu kioskos pie pašmāju desām, sīrupiem un ievārījumiem pa vienam pircējam, pie karuseļa rinda stāv nepārtraukti. Vizināties gribētāju ir vairāk nekā vietu uz zirgiem un auniem.

Ģimenēm ar bērniem šodien te ir ko darīt. Var apskatīt trušus un arī pabarot. Madlēna un Marī atzīstas, ka pirmoreiz brīvā dabā redz aitiņas. Bet vakarā visi gaidīšot Ziemassvētku vecīti. „Zem eglītes mājās skaitīsim dzejolīšus, visko darīsim,” saka Madlēna.

Jūlija uz tirdziņu atnākusi kopā ar visiem radiniekiem, paši mazākie vēl ratiņos: „Mēs no Igaunijas – Valkas un Valgas un vēl no Helsinkiem atbrauca brālēns. Mēs nolēmām šos Ziemassvētkus svinēt Rīgā.”

Taču tirgotājiem šis nav veiksmīgākais laiks. „Pircēju ir mazāk kā pagājušajā gadā. Krievu tautības tūristu tikpat kā nav. Taču latviešu ir vairāk, viņi ir atsaucīgi, atvērti,” stāsta Gunta.

Šķiet, pie piparkūku kioska vajadzētu stāvēt rindai – tās ir tik skaistas, uz katras savs zīmējums. Taču pircēju arī te ir maz. „Vairums pircēju ir mūsējie, nav sabraukuši. Bet cilvēki vēl būs, nav iejutušies, ka ir jau Ziemassvētki,” cer Skaidrīte.

Rīgā šodien Ziemassvētki nebija balti, arī gaisa temperatūra turējās virs nulles. Cepuru tirgotājs cer, ka atnāks sals, tad pēc siltajām ausainēm būs liels pieprasījums.

Bet strausu gaļas tirgotājs Valdis, brīvajos brīžos žonglējot ar āboliem, vienīgais par pircēju trūkumu nesūdzas: „Ļoti pērk šos našķus svētku galdam. Strausus audzējam Kuldīgā, mums tur skraida 170 putni. Tirgojam pirmo gadu, saimnieks būs apmierināts.”

„Ir tik jauks, gaišs noskaņojums, liekas, ka tuvojas pavasaris. Lai arī vēl būs sniegi un sali, bet vienalga sirdī ir gaiši. To arī visiem novēlu,” saka Velta.

Ziemassvētku tirdziņš drīz pārtaps Jaungada tirdziņā un darbosies vēl līdz pirmajai Jaunā gada nedēļai. Tirgotāji cer, ka līdz tam laikam arī tūristi saradīsies, uznāks sals un cepuru tirgotājam izpirks visas cepures.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti