Sidnejā tiekas G20 finanšu ministri un banku vadītāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sestdien Sidnejā paredzēta 20 pasaules attīstītāko valstu grupas jeb G20 finanšu ministru un centrālo banku vadītāju sanāksme. Tikšanās laikā varētu izcelties asākas diskusijas starp grupā ietilpstošajām attīstītajām un attīstības valstīm. Par to liecina pēdējo dienu izteikumi, kuros attīstības ekonomikas aicinātas stabilizēt savu finansiālo stāvokli, nevis kritizēt ASV monetāro politiku.

Tādas G20 valstis kā Argentīna, Indija, Krievija, Dienvidāfrika un Turcija piedzīvojušas savu nacionālo valūtu vērtību strauju kritumu pēc ASV Centrālās bankas lēmuma samazināt monetārās stimulēšanas pasākumu apjomu, kas veicina kapitāla aizplūšanu no attīstības valstīm.

Lielbritānijas premjers Džordžs Osborns šonedēļ aicināja attīstības tirgus sestdien paredzētajā sanāksmē atturēties no „kritizēšanas un izklaidības”. Arī Starptautiskā Valūtas fonda vadītāja Kristīne Lagarda norādīja, ka attīstības valstīm nepieciešams rūpēties par savu fiskālo un monetāro politiku, kā arī uzlabot finansiālo stāvokli, lai pārciestu nepastāvību, ko rada šādas situācijas. Viņa tomēr arī mudināja ASV Centrālo banku saglabāt piesardzību par ekonomikas stimulēšanas pasākumu pārtraukšanas ietekmi uz attīstības valstīm

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti