Dienas ziņas

Londonā atvērta jau otrā latviešu skoliņa

Dienas ziņas

Bēgļus sadalīs proporcionāli iedzīvotāju skaitam

Iedzīvotāji joprojām izpērk sāli

Sāls vairumtirgotāji: Kopš kara sākuma pieprasījums audzis 40 reižu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sāls plaukti lielveikalos joprojām daudzviet tukši. Taču tam iemesls ir nevis reāls sāls deficīts vai problēma ar piegādēm, bet gan nepamatota ažiotāža. Sāls vairumtirgotāji lēš, ka kopš kara sākuma pieprasījums pieaudzis nevis vienkārši vairākkārt, bet pat 40 reižu. Tieši šis milzīgais pieprasījums kļuvis par iemeslu tam, ka daudzos veikalos joprojām nevar atrast daudzus sāls veidus.

Atšķirībā no situācijas pirms mēneša, kad sāls bija atrodams vien pašos augstākajos plauktos un par visaugstāko cenu, situācija ir mainījusies. Ir iespējams nopirkt arī tādu sāli, kas maksā mazāk par eiro kilogramā.

Tomēr tā nav visos veikalos. Piemēram, rupjo sāli otrdien Latvijas Televīzija veikalā neatrada.  Sāls vairumtirgotāji – Latvijas Sāls tirdzniecības kompānija – pastāstīja, ka pašlaik vislielākā ažiotāža ir tieši mazumtirdzniecībā. Ilmārs Krivads pieprasījumu nosauca par ārprātīgu: "Man kā sāls tirgotājiem, protams, šī ažiotāža ir... nu, tas mums ir drausmīgs darbs. Mēs strādājam praktiski 24/7.

Normālā, teiksim, ritmā mēs piegādājām ap 5, 10, 20 tonnas nedēļā, tagad mums šis daudzums iet pāris dienās.

 Es domāju, ka, ja ne visiem, tad ļoti daudziem cilvēkiem pašlaik mājās ir no 50 līdz 100 kilogramiem. Nu kā jūs domājat, cik ilgam laikam jums pietiks?"

Krivads norādīja, ka sāls iepirkuma cena ir nedaudz pieaugusi, taču ne dramatiski. Pašlaik sāls tiek iepirkts no Polijas, Vācijas, Turcijas, Itālijas, Holandes un Dānijas. Pasaulē sāls netrūkst. Un sāls netrūkst arī ražotājiem. Piemēram, zivju pārstrādātājs "Karavela" gadā izlieto ap 700 tonnu sāls.

"Mēs sāli pērkam salīdzinoši daudz, un problēmas ar piegādēm nav nekādas. Baltkrievija ir beigusi piegādes. Mēs esam pārtraukuši sadarbību. Šobrīd mēs pērkam no Vācijas. Sāls maksāja pirms tam 11 centi kilogramā, tagad maksā 18 centi kilogramā kopā ar transportēšanu visu. Sadārdzinājums ir, bet šobrīd sadārdzinājums ir pilnīgi visam. Pirmkārt, sāli vajag mazāk ēst, tas nav veselīgi. Otrām kārtām, viņš sastāda ļoti mazu daļu no vispār mūsu raciona un izdevumiem, līdz ar to nedomāju, ka tā ir briesmīga problēma," stāstīja uzņēmuma  “Karavela” valdes loceklis Andris Bite.

Arī vairumtirgotājs norādīja – mainot piegādātājus, sāls cenas pieaugums nav būtisks. Tam, ka dažos veikalos sāls maksā ievērojami vairāk, vaina esot tieši milzīgajā pieprasījumā. Taču drīzumā situācijai vajadzētu sākt stabilizēties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti