Sāk darbu pie valsts 2022. gada budžeta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ministru kabineta (MK) sēdē trešdien, 24. martā, apstiprināja Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto rīkojuma projektu par likumprojekta par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024. gadam, kā arī valsts budžeta likumprojekta 2022. gadam sagatavošanas grafiku, informēja FM.

Tāpat apstiprināts FM piedāvātais izdevumu pārskatīšanas tvērums 2021. gadam, kas paredz veikt nozaru budžeta finansēšanas analīzi, tai skaitā nozaru ministriju pārraudzībā esošo politiku un jomu finansēšanas analīzi un valsts budžeta programmu horizontālu pārskatīšanu.

Rezultātā tas ļaus nodrošināt valsts budžeta finansēto funkciju ekonomiskāku un racionālāku īstenošanu, administratīvā sloga mazināšanu, un, ja nepieciešams, sniegt priekšlikumus politikas izmaiņām.

Vienlaikus turpinās pilnveidot valsts budžeta plānošanas un izpildes procesu vadības regulējumu, tai skaitā ieviešot priekšnosacījumus plašākai automatizēto datu apstrādes sistēmu izmantošanai budžeta vadības procesā.

Avots: Finanšu ministrija

"(..) Mūsu virsuzdevums sarežģītajā Covid izraisītajā situācijā ir izstrādāt tādu budžetu, kas ļautu palielināt Latvijas sabiedrības labklājību, vienlaikus radot jaunas iespējas atsperties uzņēmējiem, lai veidotu mūsu nākotnes ekonomiku," sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība").

Saeimā 2022. gada budžeta likumprojektu paketi paredzēts iesniegt šā gada 14. oktobrī. Lai ievērotu noteiktos termiņus, nepieciešams savlaicīgi sākt darbu pie gadskārtējā un vidēja termiņa budžeta likumprojekta sagatavošanas, nodrošinot vispusīgu analīzi un diskusijas pirms galīgo lēmumu pieņemšanas, norādīja FM.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti