Saeima konceptuāli atbalsta regulējumu «aplikāciju taksometriem»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Saeima ceturtdien, 11.maijā, pirmajā lasījumā atbalstīja izmaiņas Autopārvadājumu likumā, kas paredzēs veidot publisku taksometru šoferu reģistru un legalizēt komercpārvadājumus ar privātajiem auto, taču to varēs darīt tikai juridiskas personas, saņemot licenci.

Likuma grozījumos paredzēts ievest jaunu definīciju paralēli taksometriem - pasažieru komercpārvadājums ar vieglo automobili. Tas atteiksies uz pārvadājumu pakalpojumiem, kad klients izsauc automašīnu ar mobilo lietotni.

Komercpārvadājumus ar vieglo auto varēs piedāvāt ne tikai taksometri, bet arī automašīnas ar parastajām valsts numurzīmēm, taču tām būs jāatbilst noteiktiem kritērijiem – pārvadājumus varēs piedāvāt tikai juridiskā persona ar licenci un kas ir tiesīga piedalīties pasažieru pārvadājumos.

Turklāt šoferiem būs nepieciešams vismaz trīs gadu stāžs, un šādos pārvadājumos varēs izmantot vieglos auto, kuros ir ne vairāk par četrām pasažieru vietām.  

Tāpat izmaiņas paredz veidot vienotu publiski pieejamu taksometru vadītāju reģistru, nosakot prasības, kritērijus un informācijas avotus personas iekļaušanai reģistrā vai izslēgšanai no tā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti