Dienas ziņas

Talsi varētu kļūt gājējiem draudzīgāki

Dienas ziņas

Fotogrāfi iemūžina jelgavniekus vīrusa laikā

Skrundas ziedu pārdevēji meklē jaunas iespējas

Romantiskie puķu veikaliņi Skrundā atrod iespēju strādāt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mazie, romantiskie puķu veikaliņi Skrundā vienmēr bijuši kā mazas skaistuma saliņas, kā smaids mazpilsētas sejā. Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas pagājušas vairāk nekā trīs nedēļas. Pārkārtoties nācies arī šo veikaliņu īpašniekiem. 

Skrundas centrā netālu viens no otra sadzīvo trīs ziedu veikaliņi un viens dāvanu salons. Katrs atradis ko sev vien raksturīgu, tā izveidojot arī savu pircēju loku. Durvis pēc ārkārtējās situācijas ieviešanas slēdzis nav neviens. Šis laiks licis arī domāt par papildu pakalpojumiem, kas būtu svarīgi tieši šim brīdim. Ziedu salona "Magonīte" īpašniece Antra Petrova neslēpj, ka nācies saīsināt veikala darba laiku, bet cilvēki vēlas iepriecināt savus tuviniekus. Viņi dara to arī attālināti. 

"No Īrijas bija pasūtījums, kur mammu sveic 80 gadu jubilejā. Lai cilvēkiem savā starpā nebūtu jāsatiekas, bet tos ziedus lai saņemtu, lai cilvēks justos, ka viņš tomēr ir apsveikts, lai neizjustu tik spēcīgi tās negatīvas izjūtas. Stādām ziedus arī kastītēs, telpaugus, ja cilvēkam savs dārziņš nav, viņš to kastīti aprūpē kā savu dārziņu," stāsta Petrova.

Ziedu un telpaugu veikala "Bukete" īpašniece Līga Dorbe atzīst, ka slēgts veikals radītu daudz lielāku spriedzi, jo ir saistības ar preču piegādātājiem, arī citi maksājumi. Pašlaik tajā vairāk orientējas uz visu nepieciešamo dārza pavasara darbiem. 

"Cilvēki iet dārzā, lai aizmirstos no situācijas. Sēj, stāda sīpoliņus, sēklas, burkānus, cits varbūt saka, iet dārzā, lai būtu ko ēst, jo nezina, kā būs ar darbu, kādi būs ienākumi. Preci ņemam uz sajūtām, ir jāmet ziedi ārā, tas ir viennozīmīgi, vairāk cenšamies ņemt telpaugus, āra augus, puķpodus, kas ilgāk glabājas - neizpērk, neko darīt," norāda Dorbe.

Lavandas dāvanu salona īpašniece Andra Krūkle novērojusi, ka cilvēki mazāk iegriežas pēc dāvanām kolēģiem, tomēr tuvinieki svētkos netiekot aizmirsti. Arī viņai ārkārtējā situācija likusi domāt, kā padarīt veikaliņa preču klāstu pieejamu arī attālināti. 

"Mēs ātri ar meitu reaģējām, jo kopā strādājam, un mēs sadūšojāmies, ko ilgi nebijām sadūšojušās, atvērām savu interneta veikalu, lai cilvēkiem būtu iespējas ārpus Skrundas pasūtīt kādu dāvaniņu," stāsta Krūkle.

Par pašvaldības iespējām šai situācijā atbalstīt uzņēmējus Skrundas novada dome lems pēc Lieldienām. 

KONTEKSTS:
Daudzi uzņēmumi spiesti apturēt savu darbību un atlaist darbiniekus saistībā ar ārkārtējo situāciju, ko valdība izsludināja, lai ierobežotu Covid-19 izplatību.

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. Vīrusa izplatības ierobežošanai 12. martā nolemts Latvijā izsludināt ārkārtējo situāciju, kuru otrdien, 7. aprīlī, nolemts pagarināt vēl par mēnesi – līdz 12. maijam. Ārkārtējās situācijas laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tostarp attiecībā uz pulcēšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti