Rīta intervija

Egils Levits: Sabiedrībā nav pietiekamas izpratnes par sabiedrisko mediju nozīmi

Rīta intervija

"Eiropas dzelzceļa līniju" pārstāvis: Zemju īpašniekiem nav jāsatraucas par zaudējumiem

Jaunais Rīgas mērs Oļegs Burovs vēlas vairāk sadarboties ar opozīciju

Rīgas mērs Burovs: Nākamgad dotācijas «Rīgas satiksmei» būs vēl lielākas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Nākamajā gadā dotācijas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" būs lielākas nekā šogad, intervijā Latvijas Radio paziņoja jaunais Rīgas mērs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai").

Jautāts par nākamā gada valsts budžeta robu, kas saistīts ar "Rīgas satiksmes" saistībām un dotāciju pieaugušo īpatsvaru ieņēmumos, Burovs paziņoja, ka dotāciju atcelšana "Rīgas satiksmei" nav Rīgas domes dienaskārtībā. Līdz ar to pensionāri arī turpmāk Rīgas sabiedriskajā transportā varēs braukt par brīvu.

Vienlaikus Rīgas mērs atzina, ka nākamgad "Rīgas satiksmei" būs zaudējumi, nepieciešams atjaunot Rīgas sabiedriskā transporta parku.

Dotācijas "Rīgas satiksmei" arī nākamgad būs vajadzīgas, un tās būs lielākas nekā šogad. Burovs gan neminēja nākamgad "Rīgas satiksmei" nepieciešamo dotāciju apmēru. Iepriekš lēsts, ka nākamgad dotācijās būs nepieciešami 140 miljoni eiro.

Rīgas mērs norādīja, ka "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes locekļi darot visu, lai samazinātu dotāciju apjomu nākamgad.

KONTEKSTS:

Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības "Rīgas satiksme" auditētais apgrozījums 2018.gadā bija 175,355 miljoni eiro, kas bija par 15,1% vairāk nekā gadu iepriekš, un zaudējumi veidoja 6,278 miljonus eiro, kas bija vairākas reizes lielāki nekā 2017.gadā. 

2018.gadā "Rīgas satiksme" no rīdzinieku naudas saņēma vairāk nekā 120 miljonus eiro. "Rīgas satiksmes" saistības 2018.gada beigās bija ap 200 miljoniem eiro.

2019.gadā "Rīgas satiksmei" no rīdzinieku naudas piešķirti 130 miljoni eiro. Iepriekš izskanēja, ka "Rīgas satiksme" šā gada budžeta grozījumos varētu lūgt domei papildus piešķirt aptuveni 11 miljonus eiro, kas uzņēmuma ieskatā ir neatbilstošas pašizmaksas aprēķina dēļ tam nekompensētā summa par pakalpojumu sniegšanu. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti