Rīta intervija

Rinkēvičs: Cīņā ar terorismu visi «pareizie» lēmumi ES ir pieņemti; neveicas ar izpildi

Rīta intervija

PVD vadītājs: Cūku mēris «izdarījis strauju lēcienu»; turpmākā izplatīta nav prognozējama

«Rīgas centrāltirgus» grasās cīnīties pret nelegālajiem pārtikas tirgoņiem

«Rīgas centrāltirgus» grasās cīnīties pret nelegālajiem pārtikas tirgoņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas centrāltirgus" vadība apņēmusies izstrādāt rīcības plānu, kā preventīvi cīnīties ar pārkāpumiem pārtikas tirdzniecībā, to intervijā Latvijas Radio atzina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vadītājs Māris Balodis.

 

Viņš atzina, ka nupat notikusi PVD darbinieku un "Rīgas centrāltirgus" jaunās vadības, arī Nakts tirgus pārstāvju tikšanās, kuras laikā panākta vienošanās, ka tirgus izstrādās rīcības plānu ar mehānismiem, kā pats tirgus var pats pārbaudīt potenciālos tirgotājus.

"Lai novērstu šāda veida pārkāpumus, kas nepārtraukti atkārtojas,  – tirdzniecība bez pavaddokumentiem, tirdzniecība bez reģistrācijas Pārtikas un veterinārajā dienestā un tā tālāk," teica dienesta vadītājs.

Viņš norādīja – pagaidām ir grūti teikt, cik ātri šis mehānisms "Rīgas centrāltirgū" tiks ieviests, taču pēc sarunas ar jauno tirgus vadību radies priekšstats, ka tā ir ieinteresēta pēc iespējas ātrāk situāciju tirgū uzlabot un tirgū notiekošos procesus sakārtot.

"[Tirgus] valdes pārstāvis solījis pastiprināt kontroles gan tirgum piederošajās teritorijās – paviljonos, gan arī iznomātajās teritorijās. To pašu apņēmās arī Nakts tirgus pārstāvji un slēgtās teritorijas nomnieki," atzina PVD vadītājs.

Pēc viņa teiktā, vislabāk būtu, ja PVD mazāk būtu jādodas pārbaudēs, un Latvijas tirgos tirdzniecība vairāk notiktu paškontroles ietvaros. "Ja paši uzņēmumi garantētu patērētājam gan drošu, gan izsekojamu produkciju, par kuru tiek samaksāti nodokļi."

PVD vadītājs piebilda, ka dienests šogad vairākos reidos Latvijas tirgos konstatējis, ka ļoti bieži produkti tiek tirgoti bez jebkādiem izcelsmi apliecinošiem dokumentiem. Piemēram, šonedēļ reidā "Rīgas centrāltirgus" slēgtajā teritorijā PVD nācās no tirdzniecības izņemt vairāk nekā trīs tonnas augļu, ogu un dārzeņu.

"Katru nedēļu kaut kādi daudzumi tiek izņemti. Un vienīgais ieguvējs šeit ir Rīgas Zooloģiskais dārzs," noteica Balodis.

Viņš piebilda, ka PVD pastiprinātas kontroles augļu, ogu un dārzeņu sezonas laikā rīko katru gadu. No šā gada marta dienests veicis vairāk nekā 1500 pārbaudes augļu un dārzeņu tirdzniecības vietās, tostarp vairumtirdzniecības bāzēs. Apmēram 20% gadījumu tiek konstatēti pārkāpumi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti