Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā janvārī pieauga par 2,5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

2022. gada janvārī, salīdzinot ar 2021. gada decembri, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 2,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 3,4%, eksportētajai produkcijai – par 1,7 %. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis palielinājās par 1,4%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 2%.

Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam gāzes apgādē, elektroenerģijas ražošanā un siltumapgādē; atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā, kā arī atsevišķu pārtikas produktu ražošanā.

Savukārt raugoties gada griezumā, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā ir palielinājies par 27%.

2022. gada janvārī, salīdzinot ar 2021. gada janvāri, vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis ir palielinājies par 34,6%, eksportētajai produkcijai – par 20,5%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas ir pieaugušas par 23,9%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 17,6%.

Ražotāju cenu līmeni visvairāk ietekmēja cenu pieaugums elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā; koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā; pārtikas produktu ražošanā, kā arī atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā, materiālu pārstrādē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti