Ražotāju cenu līmenis februārī gada griezumā pieaudzis par 22%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šogad februārī, salīdzinot ar 2022. gada februāri, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 22%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 36%, eksportētajai produkcijai – par 8,8%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas pieauga par 11,2%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 6,8%.

Ražotāju cenu līmeni visvairāk ietekmēja cenu pieaugums elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā; pārtikas produktu ražošanā; koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā, kā arī nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

2023. gada februārī, salīdzinot ar janvāri, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā samazinājās par 0,7%. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis samazinājās par 1,1%, eksportētajai produkcijai – par 0,4%.

Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis palielinājās par 0,2%, savukārt eksportam uz ārpus eirozonas valstīm samazinājās par 0,9%.

Pazeminoša ietekme bija cenu samazinājumam koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā, kā arī gāzes apgādē, siltumapgādē un elektroenerģijas ražošanā. Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam pārējā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē, kā arī iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā.

Janvārī, salīdzinot ar 2022. gada janvāri, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 22,9%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti