Rīta Panorāma

Madara Līcīte tiešraidē no Saeimas

Rīta Panorāma

Intervija ar Normundu Puci

Intervija ar premjerministri Laimdotu Straujumu

Premjere: «Citadeles» pārdošanas līgumu varētu parakstīt šodien vai rīt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līgumu par bankas „Citadele” pārdošanu varētu noslēgt otrdien vai trešdien, kamēr vēl strādā līdzšinējā valdība, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” apliecināja premjere Laimdota Straujuma ("Vienotība").

Premjere apliecināja, ka līgums varētu tikt parakstīts vēl līdz brīdim, kad pie darba ķersies jaunā valdība. Viņa gribētu, lai tieši tā notiek, jo citādāk jaunajai ekonomikas ministrei būtu jāsāk vērtēt darījums no jauna.

Straujuma uzskata, ka jaunieceltie Privatizācijas aģentūras valdes locekļi ir spējīgi īsā laikā iepazīties ar līgumu, lai varētu to parakstīt. Viņa skaidroja, ka viens no valdes locekļiem pats ir strādājis pie līguma sagatavošanas, bet otrs – strādājis „Citadelē”.

Ja nu tomēr bankas pārdošanas procedūru pārņemtu Eiropas Komisija, tad Latvija kopumā nebūtu ieguvēja, pauda premjere. Tādā gadījumā Eiropas Komisiju neinteresētu pārdošanas summa, bet tikai termiņš. Turklāt arī tad banka, visticamāk, tiktu pārdota jau izraudzītajam investoram.

Jau ziņots, ka pirmdien ieceltā jaunā Privatizācijas aģentūras valde varētu jau līdz valdības maiņai parakstīt par iepriekšējās valdes atkāpšanās iemeslu kļuvušo bankas „Citadeles” pārdošanas līgumu. Tiesa, tas nebūs pašmērķis, un valde arī apšauba, ka jebkura saprātīga nākamā valdība varētu mēģināt apturēt darījumu.

Valdība atbalstītā bankas pārdošanas līguma nosacījumi paredz, ka "Ripplewood Holdings" bankas akcijas varēs pārdot pēc diviem gadiem. Latvijas valdība akceptēja ASV fonda "Ripplewood Holdings" izteikto bankas "Citadele" iegādes piedāvājumu. Tas paredz, ka 25% bankas "Citadele" akciju iegādāsies "Ripplewood Holdings", 50% iegūs patlaban publiski nenosaukti investori, bet 25% kapitāldaļu savā īpašumā saglabās Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB).
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti