Premjere aicina nelietot vārdu «konsolidācija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valdība bez lielām diskusijām apstiprināja Finanšu ministrijas sagatavoto ziņojumu par budžeta izpildi un tautsaimniecības attīstību šī gada pirmajā ceturksnī, vienlaikus arī secinot, ka kopumā gan budžeta, gan ekonomikas izaugsmes tendences var uzskatīt par nosacīti labām. Tikmēr premjere aicināja nelietot vārdu „konsolidācija”.

Premjere Laimdota Straujuma („Vienotība”) aicinājusi Finanšu ministriju izvairīties no vārda "konsolidācija" lietošanas, lai iedzīvotājs neradītu asociācijas ar iepriekšējo ekonomikas krīzi.

„Es gribētu lūgt izvēlēties kādus citus vārdus, nevis „konsolidācija”. Es tikos ar cilvēkiem, un viņi uzskata, ka „konsolidācija” atkal būs algu griešana vai kaut kas līdzīgs. Tāda konsolidācija mums nedraud. Tas, kas mums draud, ir nākamā gada vēlmju neizpilde,” sacīja Straujuma.

Jau ziņots, ka iepriekš Fiskālās disciplīnas padome nāca klajā ar paziņojumu, ka nākamā gada valsts budžetā būs nepieciešama 113,8 miljonu eiro liela konsolidācija, lai samazinātu budžeta deficītu un valsts parāda pieauguma riskus.

Iepriekš padomes priekšsēdētājs Jānis Platais intervijā portālam lsm.lv brīdināja, ka izvairīties no nodokļu palielināšanas, izdevumu mazināšanas vai pat abiem šiem faktoriem būs ļoti grūti, turklāt jau tagad atsevišķu ministriju pieprasījumi mērāmi simtos miljonu.  

Arī bijušais finanšu ministrs Andris Vilks vairākkārt ir brīdinājis, ka Latvijai tuvākajos gados būs jācīnās par to, lai izdevumi nepārsniegtu ieņēmumus, un norādījis, ka aizsardzības budžeta palielināšana prasīs nodokļu palielināšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti