Portāls: Zaharjins brālim uzdāvinājis īpašumus par deviņiem miljoniem latu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Liepājas metalurga” lielākais akcionārs un padomes priekšsēdētājs Sergejs Zaharjins pirms nepilna mēneša savam vecākajam brālim Valērijam uzdāvinājis piecus nekustamos īpašumus, kuru kopējā vērtība bijusi gandrīz deviņi miljoni latu, vēsta „Pietiek.com”.

Datu bāzes „Lursoft” informācija rāda, ka Sergejs Zaharjins savam brālim ir uzdāvinājis savu villu Jūrmalā, Dzintaru prospektā, kuras vērtība noteikta 600 000 latu apmērā. Valērija Zaharjina īpašumā nonācis arī īpašums Liepājā, Baznīcas ielā, kura vērtība lēsta 730 000 latu apjomā.

Tāpat Valērija Zaharjina īpašumā nonākuši divi īpašumi Liepājā – Skolas ielā un Dzintaru ielā – kas novērtēti kā 180 000 un 4,5 miljonu latu vērti. Visbeidzot, Sergejs Zaharjins brālim Valērijam Zaharjinam atdevis īpašumu Nīcas pagastā – tā vērtība ir 2,9 miljoni latu.

Toties Valērijs Zaharjins šos īpašumus dažas dienas vēlāk – 6.jūnijā iekļāvis viņam piederošās SIA „Eurneo” pamatkapitālā. Šajā gadījumā tie novērtēti kā 2,97 miljonu lati vērti.

Zaharjina pārstāvis portālam „Pietiek.com” apliecinājis, ka dāvinājuma pamatā esot Sergeja Zaharjina veselības problēmas. Tās esot tik nopietnas, ka likušas uzņēmējam aizdomāties par dažādiem praktiskiem jautājumiem.

Vēstīts, ka pēdējos mēnešos „Liepājas metalurgs” piedzīvo nopietnas finanšu problēmas. „Liepājas metalurgs” vēlējās iegūt valsts atbalstu to risināšanai, taču valsts cerēto palīdzību atteica. Pēcāk uzņēmuma akcionāri – Zaharjins, Kirovs Lipmans un Iļja Segals – sāka meklēt investoru. Lai arī potenciālo investoru vārdi ir zināmi, tomēr nav skaidrs, kā tālāk varētu notikt šāda veida sadarbība. Turklāt savas tiesības saņemt iepriekš dotos aizdevumus patur tā saucamais kreditoru klubs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti