Plāno paplašināt iespējas celt regresa prasības pret avāriju izraisītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valdība otrdien, 3. oktobrī, atbalstīja plašus grozījumus Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā. Likumprojekts, kas vēl jāskata Saeimai, paredz paplašināt to transportlīdzekļu īpašnieku loku, kam ir jāapdrošina sava civiltiesiskā atbildība un precizē, kam tā nav nepieciešama.

Plāno paplašināt iespējas celt regresa prasības pret avāriju izraisītājiem
00:00 / 00:43
Lejuplādēt
Piemēram, likumā plānots noteikt, ka civiltiesiskā apdrošināšana nav nepieciešama autobraucējiem, kas lieto automašīnu, kas pieder personai, ar kuru autobraucējs ir darba tiesiskajās vai dienesta attiecībās.

Tāpat grozījumi paredz būtiski paplašināt apdrošinātāju un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja tiesības celt regresa prasības pret ceļu satiksmes negadījumu izraisītājiem.

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes loceklis Juris Stengrevics atzīst, ka pagaidām izpildīta tiek vien nepilna puse regresa prasību.

" (..) Jāsaka, ka kopumā klientūra nav sevišķi tāda, kas vēlas kaut ko maksāt. Līdz ar to, lai kā mēs cenšamies, mums tas kopējais rādītājs (..). Kaut kur 40% mums izdodas atgūt.

Piemēram, ja prasība ir 200 000 eiro, tad skaidrs, visticamāk, tas cilvēks kaut kur pazūd, un viņam nekas nepieder. Vai, maksājot pirmos 3000 eiro, viņš konstatē, ka viņam drīz vairs nekas nepiederēs. Līdz ar to lielākām summām ir ļoti problemātiski atgūt," teica Stengrevics.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti