Pētīs tuneļa būvniecību starp Tallinu un Helsinkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Igaunija un Somija vienojušās izpētīt dzelzceļa tuneļa būvniecību starp Tallinu un Helsinkiem. Šajā projektā tiek saskatīta iespēja palielināt konkurētspēju un risināt ekonomiskās problēmas.

Patlaban Somijas sabiedrībā izcēlās īsts tuneļu drudzis – jau gadiem zināmais projekts izvirzījies vadībā redakciju slejās un iedzīvotāju sarunās. Iespējams, tādēļ, ka par realitāti pārvērtušies dzelzceļa līnijas “RailBaltica” plāni.

Igaunija un Somija  parakstījušas saprašanās memorandu par sadarbību transporta jomā, kas tostarp paredz iespēju uzbūvēt dzelzceļa tuneli Somu līcī. Tas izmaksātu 9-13 miljardus eiro, un to būtu iespējams pabeigt līdz 2030.gadam.

Projektu varētu īstenot, ja vismaz 40% izmaksu segtu Eiropas Savienība. Kā liecina aplēses, ap 60 000 Igaunijas iedzīvotāju strādā Somijā, bet kopumā starp Tallinu un Helsinkiem ik gadu pārvietojas vairāk nekā astoņi miljoni pasažieru.

Jau ziņots, ka sapnis par tuneļa būvniecību zem Somu jūras līča dzima uzreiz pēc Igaunijas neatkarības atgūšanas. Ja vīzija par 85 kilometrus garo tuneli piepildīsies, no Tallinas uz Helsinkiem varēs nokļūt 45 minūtēs. Tas būtu garākais zemūdens tunelis pasaulē, un tā izmaksas sasniegtu padsmit miljardus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti