Patērētāju sargs nekonstatē «Latvijas Valsts ceļu» norādītās neatbilstības divās asfalta ražotnēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pārbaudēs nav konstatējis pārkāpumus asfalta ražotnēs SIA “A Pieci” un SIA “Mark Invest A”. Uz iespējamajām neatbilstībām abās ražotnēs iepriekš norādīja valsts AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC), liecina PTAC informācija.

PTAC norāda, ka tas jūnija sākumā saņēma vēstuli no LVC par iespējamām neatbilstībām asfaltbetona ražošanā SIA “A Pieci” un SIA “Mark Invest A”.

Vēstulē minētas dažādas neatbilstības, piemēram, ražotnēs nav ieviesta ražošanas procesa kontroles sistēma, tām nav savas laboratorijas, nav kvalificēta personāla un nav pieejamas asfaltbetona receptes.

Lai pārbaudītu saņemto informāciju par iespējamām neatbilstībām, PTAC pārbaudījis minētās ražotnes, taču "Latvijas Valsts ceļu" norādītās neatbilstības nav konstatējis.

PTAC ir pārliecinājies, ka ražotājiem ir izstrādātas un ieviestas ražošanas procesa kontroles sistēmas atbilstoši izvirzītajām prasībām, tai skaitā tiek uzturēta un nodrošināta darbinieku kompetence.

Patērētāju sargs skaidro, ka Eiropas standarti nenosaka, ka ražotājam ir jāizveido sava laboratorija mērījumu veikšanai, jo var izmantot arī citas laboratorijas. PTAC, pārbaudēs izvērtējot pieejamos testēšanas pārskatus, guvis pārliecību tam, ka ražotāji veic nepieciešamos testus.

Centrā atgādina, ka uzraudzības iestāde ar savām pārbaudēm nevar garantēt katras saražotās kravas atbilstību izvirzītajām prasībām, jo tas ir ražotāja pienākums. Tomēr pārbaudēs esot gūta pārliecība, ka ražotnēs ir ieviesta visaptveroša kontroles sistēma atbilstoši normatīvo aktu prasībām. 

PTAC atgādina arī, ka viena no tā funkcijām ir būvizstrādājumu tirgus uzraudzība ražošanas un tirdzniecības vietās, kā arī būvlaukumos.

Jau vēstīts, ka iepriekš šaubas par divu asfalta rūpnīcu atbilstību prasībām iepriekš izteica arī biedrība "Latvijas Ceļu būvētājs" (LCB).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti