Labrīt

Latvijas armijai - 100. Karavīra Friča Audzes no Neretas dzīvesstāsts

Labrīt

Latvijas armijai - 100. Valmierieša Jāņa Krūmiņa dzīvesstāsts

Pasta sūtījumi uz ārzemēm varētu kļūt lētāki, tarifi Latvijā pieaugs

Pasta sūtījumi uz ārzemēm varētu kļūt vēl lētāki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pasta sūtījumiem uz ārzemēm varētu tikt piemērots vēl zemāks tarifs, nekā plānots iepriekš, intervijā Latvijas Radio teica "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

"Latvijas pasts" bija iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) jauno tarifu projektu, kurā bija paredzēts, ka cena paku sūtīšanai no Latvijas uz citām pasaules vietām saruks no 6,47 eiro līdz 4,3 eiro. Vilcāns stāstīja, ka uzņēmums turpinājis darbu ar regulatoru un iesniedzis precizējumus, kur centās ņemt vērā klientu norādījumus, regulatoru norādījumus, kā arī citu valstu pastu administrāciju jaunākos datus savstarpējo norēķinu cenām.

Vilcāns norādīja, ka cenas samazinājums būs visiem starptautiskajiem sūtījumiem - gan pakām, gan vēstulēm, bet plānotās tarifu izmaiņas Latvijā, kur paredzēts, ka cenas augs, paliks nemainīgas.

Starptautiskie sūtījumi uzņēmumam esot pieaugošs sektors, un Vilcāns cer, ka "Latvijas pastam" izdosies būt konkurētspējīgam.

Viņš norādīja, ka arī šie precizētie vēl nav gala tarifi, jo par tādiem varēs runāt, kad SPRK būs tos apstiprinājusi.

KONTEKSTS:

"Latvijas pasta" sākotnēji iesniegtais tarifu projekts paredz cenu pieaugumu vairumam pasta pakalpojumu. Piemēram, vienkāršs pasta sūtījums A klases svarā līdz 20 gramiem no līdzšinējiem 0,57 eiro pieaugs līdz vienam eiro, kas ir 75,4% pieaugums. Tāpat pieaugtu maksa par sūtījumu saņemšanu, paku sūtīšanu un citiem pakalpojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti