Pāreju uz eiro cer atvieglot ar ieviešanas vadlīnijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Gatavojoties eiro ieviešanai Latvijā no nākamā gada, Finanšu ministrija sagatavojusi eiro ieviešanas vadlīnijas. To mērķis atvieglot pāreju uz eiro gan uzņēmējiem, gan valsts un pašvaldību iestādēm un iedzīvotājiem. 

Uzņēmējiem vadlīnijas sniedz informāciju par grāmatvedības uzskaiti, nodokļu maksājumiem, cenu atspoguļošanu un citiem jautājumiem. Savukārt valsts iestāžu darbiniekiem - par normatīvo aktu pielāgošanu un statistikas datu pārrēķinu.

Piektdien nododot jaunās vadlīnijas pašvaldību un darba devēju pārstāvjiem, finanšu ministrs Andris Vilks (V) uzsvēra - ja 9.jūlijā Latvija saņems oficiālo uzaicinājumu iestāties eirozonā, ir svarīgi būt gataviem tehniskajai eiro ieviešanai.

Ministrs secina, ka neskatoties uz to, ka ir akcpetētes Eiro ieviešanas likums, dzīvē svarīgi ir balstīties praktiski uz vadlīnijām, kas sevī ietvertu ērtu un vieglu piekļuvi infromācijai, kas principā aptvertu visu - jebkurus interesējošos jautājumus. Vilks arī pārliecināts, ka eiro ir jaunas atslēgas uz tālāku Latvijas izaugsmi.

"Kad Latvijā tika ieviesta pašreizējā valūta - lats, tad Latvijas ekonomika atspērās un kļuva pietiekami spēcīga. Neskatoties uz to, ka izagusme bijusi laba, ka tagad ir jāpāriet jaunā attīstības līmenī. Eiro ir instruments uz tālāku Latvijas attīstību un izaugsmi," uzsvēra ministrs.

Finanšu ministrija cer, ka jaunās eiro ieviešanas vadlīnijas palīdzēs mazināt birokrātisko slogu un eiro ieviešanu Latvijā padarīs saprotamāku. Vadlīnijas atrodamas interneta vietnē www.eiro.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti