Pārdoti «Latvijas Krājbankas» korporatīvo un hipotekāro kredītu portfeļi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nīderlandes holdinga „Stichting Galaxy Finance" meitas uzņēmums Latvijā „Baltics Credit Solutions Latvia" nopircis „Latvijas Krājbankas" peļņu nesošos un nenesošos korporatīvo un hipotekāro kredītu portfeļus.

Darījuma veicējs – „KPMG Baltics" portālam lsm.lv norāda, ka pārdoto kredītportfeļu kopējais klientu skaits bija 3183, no kuriem lielākā daļa bija privātpersonas. Līdz ar šo darījumu ir noslēdzies piecu „Latvijas Krājbankas" kredītu portfeļu pārdošanas process, kas bija uzsākts pēc bankas likvidācijas procesa uzsākšanas pagājušā gada pavasarī.

Pārdoto kredītu portfeļi ietvēra peļņu nesošos un peļņu nenesošos hipotekāros un korporatīvos kredītus, studentu kredītus, kā arī patēriņa kredītus, kredītkaršu un overdraftu atlikumus tiem aizņēmējiem, kuri bija ņēmuši hipotekāros un korporatīvos kredītos.

Plānots, ka kredītu portfeļu nodošana „Baltic Credit Solutions Latvia" tiks veikta pa daļām, un šo procesu ir plānots pabeigt nākamo sešu mēnešu laikā.

Kopumā, apzinot potenciālos pircējus, administrators sazinājies ar vairāk nekā 130 interesentiem. Galvenie potenciālo pircēju izvēles kritēriji bija piedāvāta cena, spēja finansēt darījumu, gatavība strādāt piedāvātā laika grafika ietvaros, pieredze līdzīga apmēra un veida kredītportfeļu apkalpošanā, kā arī vispārējie ar darījuma realizāciju saistītie riski.

Tagad bankas pārziņā palikuši vairāk nekā 500 kredīti un to atlikumi ar kopējo prasījuma vērtību vairāku desmitu miljonu latu apmērā, kuru atgūšanas process ir apgrūtināts aizdevumu saistību ar bankas iepriekšējo vadību, aizdevumu krāpniecisko rakstura iezīmju, kā arī juridisko neskaidrību dēļ.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti