Dienas ziņas

Īsteno Latgales rīcības programmu

Dienas ziņas

Rūjienā ražos AS "Laima" saldējumus

Nenodrošinātie kreditori: "LM" pārdošanas process nav godīgs

LM mantas pārdošanas termiņu pagarina par trim mēnešiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Maksātnespējīgā "Liepājas metalurga" (LM) kreditoru sapulcē klātesošie kreditori piektdien ir vienojušies par uzņēmuma mantas pārdošanas termiņa pagarināšanu par trijiem mēnešiem. Uzņēmuma administrators atzīst, ka tas ir solis uz priekšu, lai uzņēmumu veiksmīgi pārdotu.

„Liepājas metalurga” pircējs varētu būt zināms jau maija beigās - tā atklājis maksātnespējīgā uzņēmuma administrators Haralds Velmers, kuram piektdien arī izdevies panākt vienošanos ar uzņēmuma nenodrošinātajiem kreditoriem par pārdošanas termiņa pagarināšanu līdz 31.augustam. Tāpat sapulcē noraidīts arī atsevišķu kreditoru aicinājums atcelt administratoru no pienākumu pildīšanas un apstiprināti maksātnespējas procesa izdevumi un administratora atlīdzība. Administrators norāda, ka šīs vienošanās bija nepieciešamas, lai pārdošana virzītos uz priekšu.

Tiesa, administrators norāda, ka savu piekrišanu LM pārdošanas plānam vēl nav devuši divi uzņēmuma nodrošinātie kreditori - SEB banka un Citadeles banka. LM kreditoru bijušā konsultanta „Prudentia” vadītājs Kārlis Krastiņš gan uzskata, ka kreditoru piesardzība šādā situācijā ir saprotama, un pauž cerību, ka plāns tomēr tiks apstiprināts.

„Situācija ir tāda, jāpieņem sarežģīti, specifiski lēmumi. Katram kreditoram ir savas intereses, tās jāprot sabalansēt, un pašlaik šis process notiek, un es domāju, ka administrators ar to tiek diezgan labi galā,” saka Krastiņš.

„Prudentia”, kura pārstāvēja LM kreditorus līdz maksātnespējas pasludināšanai, arī ir ieinteresēta uzņemties konsultanta pienākumus uzņēmuma tālākajā pārdošanas procesā. Pēc Krastiņa domām, investoriem interese par metalurģijas uzņēmumu būs.

Arī maksātnespējas administrators apstiprina, ka interesi par „Liepājas metalurga” iegādi izrāda vairāki uzņēmumi, un patlaban jau noslēgti pirmie trīs konfidencialitātes līgumi ar potenciālajiem metalurģijas uzņēmuma pircējiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti