Lietuvas valdība atbalsta vienošanos par aizdevumu Grieķijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

 Lietuvas valdība pirmdien, 17.augustā, atbalstīja vienošanos par trešo starptautisko aizdevumu Grieķijai.

Valdības izplatītajā paziņojumā teikts, ka šāds lēmums pieņemts, jo Grieķija ir izpildījusi priekšnoteikumus aizdevuma saņemšanai, apņēmusies īstenot plašas valsts nodokļu un pensiju sistēmas, darba tirgus, konkurences un valsts pārvaldes reformas, kā arī vienojusies par specifisku reformu plānu ar aizdevējiem - Eiropas Komisiju, Eiropas Centrālo banku un Starptautisko Valūtas fondu.

Finanšu ministrs Rimants Šadžus pēc valdības sēdes žurnālistiem uzsvēra, ka pirmdien valdība ir atbalstījusi aizdevuma pirmā maksājuma 26 miljardu eiro apmērā piešķiršanu Grieķijai, taču, lemjot par turpmākajiem maksājumiem, tiks vērtēta Grieķijas valdība rīcība reformu īstenošanā.

Pirmdien vēstīts arī par Latvijas valdības un Saeimas komisijas akceptu valsts pozīcijai attiecībā uz starptautisko aizdevumu Grieķijai 85 miljardu eiro apmērā.

Jau ziņots, ka Grieķijas parlaments piektdien apstiprināja vienošanos ar starptautiskajiem kreditoriem par trešo valsts ekonomikas glābšanas aizdevumu līdz 86 miljardu eiro apmērā.

Lai Grieķija aizdevumu varētu saņemt, ir vajadzīgs visu eiro zonas valstu atbalsts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti