Liepājas zivju pārstrādes uzņēmums «Libava» slēdzis ražošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Liepājas zivju pārstrādes uzņēmums "Libava", kas vasarā apturēja darbu, solot atsākt ražošanu, tomēr ir slēdzis ražošanu, Latvijas Radio pavēstīja reģionālā laikraksta "Kurzemes Vārds" galvenais redaktors Ints Grasis.

Grasis klāstīja, ka rūpnīcas ilggadējais vadītājs Igors Krupņiks pielicis punktu centieniem turpināt rūpnīcas darbu un ar ģimeni pārcēlies uz Izraēlu. Tas Liepājas pilsētā faktiski bija pēdējais no "senākajiem" pārtikas uzņēmumiem. Tādējādi bez darba ir 90 cilvēki.

Rūpnīcas slēgšana saistīta ar "Trasta komercbankas" krahu. Krupņiks "Kurzemes Vārdam" atzinis, ka

ar bankas administratoru neesot izdevies panākt vienošanos par to, ka rūpnīca varētu atsākt darbu. 

Advokātu biroja "Rasa & Ešenvalds" advokāts Jānis Ešenvalds "Kurzemes Vārdam" norādījis, ka "Libava" un arī citi ar Krupņiku saistīti mazāki uzņēmumi attiecīgajā adresē nebija gatavi maksāt nekādu nomas maksu, nebija gatavi neko pirkt.

Administratora pārstāvis atzinis, ka par ražotni esot interese gan no vietējiem, gan ārvalstu uzņēmumiem. Daļa no viņiem esot gatavi atsākt ražošanu dažu mēnešu laikā.

KONTEKSTS: 

Liepājas zivju pārstrādes uzņēmums “Libava” (“Kolumbija LTD” “mantinieks”) aprīļa beigās pieņēma lēmumu no vasaras sākuma pārtraukt darbu līdz septembra vidum. Vairāk nekā trīs ceturtdaļas – 76,3% – "Libava" kapitāldaļu pieder uzņēmējam Krupņikam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti