Panorāma

Reakcijas par notikumiem "Liepājas metalurgā"

Panorāma

Ekonomikas ēnas lielumā vaino arī valdību

14 kratīšanas uzņēmumā "Liepājas metalurgs"

«Liepājas metalurgā» veic kratīšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

LTV «Panorāma» rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka šorīt uzņēmumā “Liepājas metalurgs” notikusi kratīšana. Valsts policijas darbinieki bijuši arī uzņēmuma akcionāru Iļjas Segala un Sergeja Zaharjina īpašumos, tāpat kratīšana veikta arī uzņēmuma galvenās ekonomistes Benitas Imbovicas īpašumā. Policija apstiprinājusi, ka uzņēmumā veiktas 14 kratīšanas.

Policija pirmdien apstiprināja, ka uzņēmumā „Liepājas Metalurgs” tiek veikta kratīšana un vairākas personas nopratinātas. Aizturēto vai aizdomās turēto pašlaik šinī lietā nav, žurnālistus informēja Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Gatis Gudermanis. Arī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs apstiprināja, ka kopumā kratīšanas veiktas vairāk nekā 10 vietās, tiek pratināta visa valde.

Pirmdien tiek veiktas kopumā 14 kratīšanas un procesuālās darbības joprojām turpinās. Kratīšanas tiek veiktas gan Liepājā, gan uzņēmuma pārstāvniecībā Rīgā,kā arī uzņēmuma akcionāru un amatpersonu dzīvesvietās Rīgā, Liepājā un Jūrmalā.

Kratīšanu laikā ir izņemti dažādi priekšmeti: dators, dokumenti.

Taujāts, vai procesuālajās darbību veikšanā iesaistīts arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), Gudermanis to ne apstiprināja ne noliedza.

Kāds uzņēmuma darbinieks interneta portālā raksta: ”Kāds var pateikt, kas šorīt 7 norisinājās Metalurgā? Specvienība iebruka Metalurgā ar automātiem un, saslēgtus roku dzelžos, izveda ārā vairākus cilvēkus!”

Pulksten 12.00 policija nevienu personu nav aizturējusi, tomēr pratināšanas turpinās. Izmeklēšanas darbības tiek veiktas kriminālprocesa ietvaros par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un piesavināšanos. 

A/s “Liepājas metalurgs” vadība apliecina, ka pēc Valsts policijas Galvenās Kriminālpārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2. nodaļas jaunāka inspektora D. Mežavilka ierosinājuma ir veikta kratīšana “Liepājas metalurgs” vadības dzīves vietās un darba kabinetos. Kratīšanas tika veiktas kriminālprocesa ietvaros, kas tika ierosināta 2012. gada 21. augustā pēc mazākuma akcionāra Kirova Lipmana pilnvarotās personas Mārtiņa Krieķa iesnieguma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti