«Liepājas metalurga» koncerna zaudējumi 9 mēnešos - 28,381 miljons latu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 5 mēnešiem.

Maksātnespējīgā Liepājas metālapstrādes uzņēmuma "Liepājas metalurgs" koncerns šogad deviņos mēnešos strādāja ar 101,157 miljonu latu apgrozījumu, kas ir 2,5 reizes mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā, un cieta zaudējumus 28,381 miljona latu apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina biržai "NASDAQ OMX Riga" iesniegtais uzņēmuma finanšu pārskats.

Savukārt pats "Liepājas metalurgs" 2013.gada deviņos mēnešos strādājis ar 93,395 miljonu latu apgrozījumu, kas ir 2,6 reizes mazāk nekā pērn deviņos mēnešos, un cieta zaudējumus 27,267 miljonu latu apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Kompānijas vadība min, ka zaudējumi skaidrojami ar vispārēju krīzi metalurģijā gan Eiropā, gan visā pasaulē, kā arī ar "Liepājas metalurga" apgrozāmo līdzekļu trūkumu. Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka 2013.gada pirmajā pusgadā "Liepājas metalurgā" ražošana tika organizēta ar 44,6% noslodzi, tostarp otrajā ceturksnī ar 14,3% noslodzi, savukārt šogad trešajā ceturksnī ražošana nenotika vispār.

"Liepājas metalurga" vadība arī piebilst, ka šogad septembrī par 350 tūkstošiem latu pārdots "Liepājas metalurga" asociētais uzņēmums "Sātiņi Energo LM".

Tāpat, pēc "Liepājas metalurga" vadības vēstītā, kompānijas meitasuzņēmums "Liepājas osta LM" ir apturējis investīciju projektus.

Vienlaikus kompānijas vadība atzīmē, ka "Liepājas osta LM" šogad deviņos mēnešos pārkrāvusi 1,001 miljonu tonnu kravu, kas ir par 48,8% mazāk, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu 2012.gadā, kā arī kompānijas grupa cietusi zaudējumus pretstatā peļņai gadu iepriekš. "Peļņas krituma pamatā ir izmaiņas apkalpoto kravu struktūrā, ko izraisījusi "Liepājas metalurga" kravu plūsmas pilnīga apstāšanās šogad aprīļa beigās, kā arī kravu konjuktūras izmaiņas pasaules izejvielu tirgos," skaidro "Liepājas metalurga" vadība.

Kompānijas vadība arī piebilst, ka "Liepājas osta LM" neto apgrozījumā ir notikušas strukturālas izmaiņas, proti, palielinājusies ieņēmumu sadaļa no kuģu fraktēšanas, bet visos pārējos segmentos ir samazinājums.

2012.gada deviņos mēnešos "Liepājas metalurga" koncerna apgrozījums bija 253,933 miljoni latu, bet grupas peļņa bija 1,419 miljoni latu.Savukārt pats "Liepājas metalurgs" pērn deviņos mēnešos strādāja ar 241,139 miljonu latu apgrozījumu un guva 134,3 tūkstošu latu peļņu.

Jau vēstīts, ka šā gada 10.septembrī Liepājas tiesa apstiprināja "Liepājas metalurga" tiesiskās aizsardzības procesa plānu, kas paredzēja kompānijas darbības atsākšanu līdz septembra beigām, kā arī investora piesaisti, bet tas noteiktajā laikā nenotika un tiesa 12.novembrī pasludināja "Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu.

Kompānijas koncernā ir stividors "Liepājas osta LM", "Sporta klubs "Liepājas metalurgs"", "Ledus halle "Liepājas metalurgs", būvmateriālu ražotājs "Rūķis LM", ka arī uzņēmumu " Metalurgs un Duna", "LM Resurss", "Liepājas naglas" un Igaunijas kompānija "LM Ressurss".

"Liepājas metalurga" akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā, taču tirdzniecība ar kompānijas akcijām ir apturēta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti