Rīta intervija

Rīta viesis - Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egīls Baldzēns

Rīta intervija

Indriķis Muižnieks: Augstākās izglītības sistēmā vajadzīgas pārmaiņas

Liepājas SEZ vēlas "Liepājas metalurga" teritoriju atjaunot tautsaimniecības kartē

«Liepājas metalurga» kādreizējā teritorijā cer attīstīt industriālo parku ar moderniem uzņēmumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

"Liepājas metalurgam" kādreiz piederošajā teritorijā Liepājas Speciālā ekonomiskā zona (SEZ) iecerējusi attīstīt industriālo parku, kur piesaistīt modernus uzņēmumus, kas nodarbinātu daudz cilvēku, intervijā Latvijas Radio sacīja Liepājas SEZ pārvaldnieks Jānis Lapiņš.

"Teritorija pēc būtības vairāk nekā 100 gadus bija industriāla un vairākus gadus bija pazudusi no Latvijas tautsaimniecības kartes, un [tur] nekas nenotika - tikai bija uzturēšana. Dzelzceļa sistēma, galvenie komunikāciju pievadi ir labā stāvoklī. Mēs esam nopirkuši 10 nekustamos īpašumus - tas ļautu attīstīt šos 120 hektārus, radīt mūsdienu vajadzībām atbilstošu industriālo parku. Noslēdzot darījumu, varam sākt praktiskas darbības," pauda Lapiņš.

Liepājas SEZ gan vēl pagaidām nav veikusi aprēķinus par to, cik teritorijas attīstīšana varētu izmaksāt. Sagaidāms, ka tam tiks piesaistīts kāds privāts partneris. "Mums [Liepājas SEZ] ir kapacitāte, lai uzturētu teritoriju. Remontdarbu veikšana īsā termiņā varētu būt galvenais," atzina Lapiņš. Jautāts par metalurģijas nozares attīstīšanu teritorijā, Lapiņš atzina, ka laika gaitā šī nozare ir stipri mainījusies un SEZ no savas puses tur labprātāk redzētu modernus uzņēmumus, kas nodarbina daudzus cilvēkus. "Interese ir ostas uzņēmumiem, stividorkompānijām, kurām jau ir ostas tuvumā noliktavu kompleksi, un viņi ir ieinteresēti paplašināt savu darbību kompleksā," teica Lapiņš.

KONTEKSTS:

25. septembrī Liepājas SEZ vadība Rīgā parakstīja līgumu ar AS "Citadele banka" par bijušā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" teritorijas daļas iegādi. Līdz ar to 120 hektāri bijušā elektrotēraudkausēšanas ceha tuvumā nu pieder tikai diviem īpašniekiem – Liepājas pašvaldībai un valstij. Liepājas mērs Jānis Vilnītis uzskata, ka, nopērkot  “Citadelei” piederošos aptuveni 60 hektārus no minētās teritorijas, paātrināsies investoru piesaistes process.

Blakus plānotajam industriālajam parkam atrodas arī viens no vērtīgākajiem ''Metalurga'' aktīviem – elektrotēraudkausēšanas krāsns, kam SIA “FeLM” vēl meklē pircēju. Interese par krāsni esot zema un to, pēc “FeLM” vadības teiktā, diez vai palielināšot arī industriālā parka klātbūtne. Kā informē uzņēmuma “KVV Liepājas metalurgs” maksātnespējas administratore Argita Jaunsleine, šobrīd izsolēs un citā veidā pārdoti visi ''Metalurga'' nekustamie īpašumi, bet kustamā manta joprojām tiek tirgota.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti