Dienas ziņas

Anglijā vārtus ver zoodārzi

Dienas ziņas

ASV nosaka jaunas sankcijas pret Krieviju

Meklē veidus, kā atsākt darbību

Lielveikali meklē iespēju darbības uzsākšanai – tirgošanos pārceļ uz āra teltīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Vairums tirgotāju, ēdinātāju un sporta treneru pēdējo gadu pavadījuši dažādu Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu ēnā. Arī tie, kas saņem valsts atbalstu, vēlas atsākt darbu un nebeidz meklēt veidu, kā to darīt.

Pašlaik lielākie tirdzniecības centri ir slēgti. Vairumā no tiem darbojas vien pārtikas veikals un pasts. Šonedēļ pie dažiem no tiem vērojams neierasts skats. Veikali iznākuši svaigā gaisā.

Tirdzniecību centru telpu nomnieki izvietojuši teltis, kurās gluži kā iekštelpās norādīts, cik cilvēku vienlaikus var iepirkties. Tāpat, ieejot šādā tirdzniecības zonā, masku valkāšana ir obligāta.

“Esam aprēķinājuši skaitu, cik var ienākt teltīs, tāpat divu metru distance tiek ievērota. Tas ir tas mazumiņš, ko mēs varam palīdzēt saviem nomniekiem, lai vismaz kaut kādu apgrozījumu veidotu,” skaidroja tirdzniecības centra “Domina” direktore Dina Bunce.

Gan pārdevēji, gan klienti ir priecīgi par šādu iespēju. Atgriešanās darbā vai iespēja pielaikot apavus pirms iegādes bijusi ilgi gaidīta.

“18. decembris bija pēdējā darba diena. Tagad pirmā darba diena atkal. Prieks, beidzot varam strādāt,” pauda pārdevēja Ilze.

“Bija grūti nopirkt čībiņas, apavus bērnam. Tāda laba iespēja, man liekas labi, ka tā atver,” uzskata apmeklētāja Zita.

“Mums bija tā iespēja, ka varēja attālināti iegādāties apavus. Šis ir daudz patīkamāk, kad var arī parunāties ar klientiem,” sacīja veikala “NS KING” vadītāja Lāsma Bumbiere.

Par klātienes iepirkšanos priecājas arī influenceris Rojs Rodžers: “Piemēram, man tikko vajadzēja jaunu mugursomu, es gaidīju šos mēnešus, kamēr kaut kas atvērsies. Jo man tomēr vajag to redzēt klātienē.”

Pārdevēji neslēpa, ka atgriešanās darbā ir satraucoša. Pat mazliet aizmirsts, kā tas ir – redzēt savu klientu.

“Kolēģi arī teica, ka nedaudz aizmirsuši, kāds ir tas pārdošanas process, runājot ar klientu tieši,” atzina “SportLand” veikala pārstāvis Andris Balceris.

Pie vienas no āra tirdzniecības vietām arī manīta situāciju, kad pēc īsa mulsuma brīža pārdevēji ļāva teltī ienākt pircējai, kurai līdzi bija suns. Karīna pastāstīja, ka nu jau bija pieradusi pie interneta veikaliem, bet šādu iepirkšanās iespēju vairāk izmantošot radinieki.

Tikmēr pie Saeimas nama ceturtdien noskaņojums bija cits. Notika protests pret grupu sporta treniņu neatļaušanu slēgtās telpās, uz plakātiem bija saukļi “Sporta diskriminācija – vāja nācija”. Pašu protestētāju gan bija maz. Pēdējo reizi, kad tika veidota šāda tikšanās, ieradās par daudz cilvēku un daļa saņēma sodus par pulcēšanos.

Viens no protestētājiem, vēsturiskās viduslaiku cīņas treneris Juliāns Rīzovs skaidroja, ka viņa sporta veida treniņi nevar tikt rīkoti ārpus telpām un nu pagājis pārāk ilgs laiks, lai klusētu.

Arī ēdināšanas nozarē smaidu nav. Uzsākta akcija “NĒ plastmasai! JĀ terasēm!”. Asociācijas “Lauku ceļotājs” vadītāja Asnāte Ziemele uzskata, ka vasarā vismaz terasēs ir jāatļauj apkalpot klientus: “Mēs to galdiņus varam arī pa desmit metriem izlikt, bet nevar paši savu nozari, paši savus uzņēmējus, kuru laukos nav par daudz, vienkārši ņemt un piežmiegt.”

Valdība par iespējām mīkstināt ierobežojumus ēdināšanas nozarē un āra treniņu organizēšanu diskutēs aprīļa beigās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti