Lielbritānijas jaunais finanšu ministrs atceļ gandrīz visus nodokļu samazināšanas plānus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lielbritānijas jaunais finanšu ministrs Džeremijs Hants pirmdien atcēlis lielāko daļu ekonomikas reformu priekšlikumu, par ko premjerministres Lizas Trasas valdība paziņoja vien pirms dažām nedēļām. Līdz ar to atcelti gandrīz visi nodokļu samazināšanas plāni.

Trasa piektdien atlaida nepilnas sešas nedēļas amatā bijušo finanšu ministru Kvazi Kvartengu, ar kuru kopā jaunā premjere izziņoja plānu par nefinansētu nodokļu samazinājumu, kas sacēla vētru britu iekšpolitikā un satrauca finanšu tirgus.

Finanšu plāna neveiksme Konservatīvās partijas līderiem likusi apsvērt iespēju gāzt Trasu no amata, kurā viņa bijusi tikai sešas nedēļas.

Lielbritānijas finanšu ministrs Džeremijs Hants par valdības mērķiem
00:00 / 00:41
Lejuplādēt

"Patlaban mūsu valsts svarīgākais mērķis ir stabilitāte. Neviena valdība nevar izslēgt nestabilitāti tirgos, bet katra valdība var spēlēt savu lomu un tieši to mēs darīsim.

Līdz ar apņemšanos mazināt parādu vidējā termiņā, es baidos, ka būs vēl citi grūti lēmumi, gan nodokļu, gan tēriņu ziņā," atzina Hants.

"Visām ministrijām būs divtik jādubulto centieni ietaupīt, un dažās izdevumu pozīcijās būs jāsamazina izdevumi. Izaugsme prasa pārliecību un stabilitāti. Šī valdība pieņems jebkādus smagus lēmumus, kas nepieciešami."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti