Dienas ziņas

Zemnieku saimniecībā pievēršas mājražošanai

Dienas ziņas

Ģimenes ārsti apsver iespēju streikot

Skrejriteņu "DIP-DAP" iepakojums - labākais pasaulē

Latvijas skrejriteņu iepakojums – labākais pasaulē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ekoloģisks materiāls, ērts nešanai un pārveidojams pēc preces izpakošanas – tie ir galvenie kritēriji, kas Pasaules iepakojumu organizācijas konkursā Kuldīgas uzņēmumam “MGS Factory” atnesuši divas balvas. Latvieši bija labākie savā grupā, bet Mārketinga balvai kāds no Latvijas uzņēmumiem nominēts pirmo reizi. Skrejriteņu “Dip-Dap” iepakojumam tika piešķirta bronza. 

„Jau sākumā sapratām, ka nevēlamies savam ražojumam  parastu iepakojumu ,”  saka Kuldīgas uzņēmuma „MGS Factory” īpašnieks Mareks Gipters. Ideja ražot bērnu koka skrejritenīšus izauklēta biznesa inkubatorā, uzņēmums  dibināts pirms četriem gadiem. Tieši par iepakojumu domāts daudz.

Tieši ideja apvienot divus vienā pavēra ceļu uz godalgotām vietām iepakojumu konkursos. Pēc skrejriteņa izpakošanas kārbu viegli var pārvērst par tā statīvu jeb garāžu. Pirms diviem gadiem šis iepakojums bija labākais Latvijā, iegūtā balva deva iespēju piedalīties  iepakojuma organizācijas konkursā „Worldstar”. Tur kuldīdznieki necerēti saņēma divas balvas – 1.vietu savā grupā un Mārketinga bronzas pakāpi. Tieši Mārketinga balvai kāds no Latvijas uzņēmumiem bija nominēts pirmo reizi.

 Uzņēmumā atzīst, ka šobrīd tas ir uz attīstības sliekšņa – gan dažādojot preču sortimentu, gan palielinot jaudu. Pašlaik te pastāvīgi strādā ne vairāk par pieciem cilvēkiem. 80% produkcijas tiek pārdota Latvijā, pārējais ārzemēs. Atbalstu sola arī Kuldīgas attīstības aģentūra, kuras paspārnē izveidots kooperatīvs Kuldīgas labumi.

Latvijas labākie iepakojuma darbi Pasaules Iepakojumu Organizācijas rīkotajos konkursos piedalās kopš 1998. gada, un līdz šim gadam 13 iepakojumi atzīti par uzvarētājiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti