«Latvijas dzelzceļš» varēs nemaksāt dividendes valstij

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

„Latvijas dzelzceļam” nebūs jāmaksā valstij dividendes no aizvadītajā gadā gūtās peļņas, trešdien nolēmis Ministru kabinets. Viens no iemesliem, kādēļ valdība pieņēmusi šādu lēmumu, ir uzņēmuma saistības – to īpatsvars 2016. gada beigās sasniedza 68%.

„Latvijas dzelzceļš” no pienākuma maksāt dividendes par valsts kapitāla izmantošanu tika atbrīvots arī pērn.

Edvīns Bērziņš: Par LDz plāniem novirzīt peļņu infrastruktūras attīstībai
00:00 / 00:55
Lejuplādēt
Latvijas Dzelzceļa prezidents Edvīns Bērziņš cer, ka uzņēmumam labvēlīgais valdības lēmums ļaus piesaistīt banku finansējumu infrastruktūras attīstības projektiem.

Viņš norādīja, ka tas ir arī “stratēģisks jautājums, kas ir nepieciešams bankām, ka valsts mums joprojām uzticas, valstij ir princips, ka tā atbalsta infrastruktūras attīstību kā tādu”.

Bērziņš stāstīja, ka peļņu novirzīs, līdzfinansējot Eiropas Savienības projektus. Viens no tiem būs drošības uzlabošana Mangaļsalas dzelzceļa mezglā. Otrs būtiskākais projekts ir solījumi Baltkrievijas kravu pārvadātājiem uzlabot infrastruktūras kapacitāti, lai viņi varētu pēc iespējas vairāk pārvadāt kravas, izmantojot Rīgu.

Aģentūra LETA ziņoja, ka "Latvijas dzelzceļš" pērn strādāja ar 192,572 miljonu eiro apgrozījumu un guva 880 998 eiro peļņu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti