Panorāma

Mātes Terēzes māsas – arī Latvijā

Panorāma

Prasa palielināt neapliekamo minimumu

Latvijas uzņēmēju produkti Pekinā

Latvijas dienas Ķīnā: pekinieši atzinīgi uzņem Latvijas produktus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lai arī Ķīna ir tālu, tās ekonomikas potenciāls ir nenovērtējams. Sekojot daudzu citu līdz šim veiksmīgu uzņēmēju piemēram, 10 līdz šim Ķīnā nepārstāvēti pakalpojumu sniedzēji un ražotāji svētdien Pekinā spēra pirmos soļus Ķīnas tirgū, un vietējie Latvijas produktus uzņēma atzinīgi.  

Šobrīd Pekinā dzīvo 20 miljonu cilvēku. Aptuveni trešā daļa no tiem uzskatāma par turīgo sabiedrības vidusslāni. Tieši šo sabiedrības daļu šurp atbraukuši uzrunāt tie Latvijas uzņēmēji, kuri līdz šim te vēl nebija pārstāvēti.

Šīs ir jau sestās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotās Latvijas uzņēmēju dienas, kuru norisei izvēlēts pasaules lielākais mazumtirdzniecības tirgus.

Šoreiz Latvija līdztekus tradicionālajai pārtikas nozarei piedāvā arī dizaina priekšmetus un modes preces. Stiprināt sadarbību tirdzniecībā vēlas arī Pekinas pašvaldība.

“Šī foruma gaitā mēs vēlamies stiprināt saites starp Pekinu un Latviju, lai piesaistītu vēl vairāk preču un pakalpojumu, lai tādējādi papildinātu Pekinas patēriņa tirgu,” atzina Pekinas pašvaldības pārstāvis Jens Ligangs.

“Panorāmas” uzrunātie pekinieši atzīst – esam gatavi balsot ar savu naudu.

“Es nupat nobaudīju Latvijas bērza sulas. Jāteic, ka es tās noteikti pirkšu, jo neko tādu neesmu līdz šim dzēris,” sacīja pekinietis Lao.

“Ja salīdzina Ķīnas šokolādi ar Latvijas šokolādi, tad tai nav tik izteikta garša. Noteikti visa atšķirība ir pienā. Turklāt, ja salīdzinām cenas, Latvijas konfektes ir pat lētākas,” secināja Megija.

Savukārt Hou Čung Džangs atklāja, ka viņam patika Latvijas pinēju izstrādājumi. “Ko līdzīgu esmu redzējis Sičuaņas provincē. Domāju, ka kādu no šiem izstrādājumiem nopirkšu,” viņš sacīja.

LIAA vadītājs Andris Ozols uzsver – šobrīd ekonomisko saišu stiprināšanai par labu nāk pozitīvās Latvijas un Ķīnas politiskās attiecības, kurām šajā valstī ir īpaša nozīme. Tagad veiksmes atslēga ir pašu uzņēmēju rokās.

“Es domāju, ka jau pēc divām nedēļām pašiem uzņēmumiem būs pirmie priekšstati, jo par viņu produkciju jau interesējas. Dažiem noteikti te būs veiksme, tas jau ir redzams. Dažiem būs secinājumi, ka ir jāmaina receptūra vai iepakojums,” stāstīja Ozols.

Meklēt noieta tirgu Pekinā Latvijas uzņēmēji turpinās līdz 17.septembrim.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti