Latvijas autopārvadātāji izjūt īslaicīgu pieprasījuma kāpumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Tā kā Lietuvas kravu pārvadātājiem ir pastiprinātas pārbaudes uz robežas ar Krieviju, palielinājies pieprasījums pēc Latvijas autopārvadātājiem, intervijā Latvijas Radio sacīja kravu pārvadātāju asociācijas "Latvijas auto" prezidents Valdis Trēziņš.

„Ir jūtams lielāks pieprasījums pēc Latvijas autopārvadātājiem, Latvijas automašīnām. Bieži vien arī Lietuvas kravas īpašnieki meklē citu valstu pārvadātājus, ne lietuviešus. Tā it kā ir pozitīva ziņa, bet tajā pašā laikā ir rindas uz robežas un zaudējumi rodas, arī stāvot rindā. Tā ka īpaši nav ko priecāties,” saka Trēziņš.

Asociācijas vadītājs arī norāda, ka „zinot Krievijas darbības, nav izslēgts, ka šādas sankcijas var tikt piemērotas arī citu valstu pārvadātājiem, arī Latvijai”. Īpaši zinot Lietuvas pieredzi, kad tā bija Eiropas Savienības prezidējošā valsts.

Latvijas kravas gan pašlaik uz robežas netiek īpaši pastiprināti kontrolētas, vienīgi plūsma palēnināta gan.

Jau ziņots, ka šonedēļ robežkontroles punktos Terehovā un Grebņevā sāka veidoties garas rindas, kurās stāvēja vairāki simti kravas mašīnu. Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes rīcībā esošo informāciju, Krievijas pusē tiek īstenoti pastiprināti kontroles pasākumi. Krievija vēl nav skaidrojusi iemeslu pastiprinātai kontrolei.

Iepriekš Krievija sāka pastiprināti kontrolēt Lietuvas autopārvadātājus uz savas robežas, un tas tiek saistīts ar Lietuvas prezidentes Daļas Gribauskaitas aso Krievijas virzienā vērsto kritiku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti