«KVV Liepājas Metalurgs» esot gatavs drīzumā pieņemt darbā 200 cilvēkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas metālapstrādes uzņēmums "KVV Liepājas metalurgs" (KVV), kas vēl vasaras sākumā no darba uzņēmumā atbrīvoja vismaz 10%-15% darbinieku, tagad pauž apņemšanos tuvāko mēnešu laikā pieņemt darbā papildu 200 darbinieku, informē kompānija.

Nonākot Ukrainas investoru rokās, Liepājas metalurģijas uzņēmumā šā gada janvārī strādāja 218 darbinieki. Aprīlī uzņēmums nodarbināja 875 cilvēkus, bet pēc vairāk nekā 300 cilvēku atlaišanas maijā bija 571 darbinieks, atklāj uzņēmumā. Tajā šobrīd strādā 540 darbinieki un ir iespējama izaugsme, paziņojumā medijiem norāda "KVV Liepājas metalurgs".

 "KVV Liepājas metalurgs" paziņojumā medijiem gan nenorāda, kādās uzņēmuma struktūrvienībās papildu darbinieki būs nepieciešami.

Uzņēmumā norāda, ka "KVV Liepājas Metalurgs" šobrīd ir izdevīgi līgumi ar izejvielu piegādātājiem, jauniem tiešās produkcijas gala pircējiem, kas ļauj apiet starpniekus.

"Tie ir labi priekšnosacījumi eksporta stiprināšanai. Jauno eksporta iespēju izmantošana ļaus pieņemt darbā no 150 līdz 200 strādniekiem, lai ievērojami palielinātu ražošanas jaudu," norāda uzņēmumā.

Metalurgs turpinās darbu pie jaunu saražotās produkcijas noieta tirgu apgūšanas, aktīvu pārvērtēšanas un detalizēta uzņēmuma pārņemšanas procesa analīzes, klāsta kompānijā.

Vienlaikus metalurgs aicina kreditorus sniegt uzņēmumam kredītresursus un citus finanšu instrumentus, kas nepieciešami uzņēmuma sekmīgai attīstībai un jaunu noieta tirgu apguvei.

Galvenie "KVV Liepājas Metalurgs" eksporta tirgi ir Baltija, Skandināvija un Rietumeiropa. Pēdējā pusgada laikā uzņēmums noslēdzis produkcijas sertifikātu iegūšanu vairākos mērķtirgos.

Vidējie ražošanas apjomi arvien pieaug, un patlaban KVV "Liepājas Metalurgs" saražo ap 26 000 tonnu tērauda armatūras mēnesī, piebilst uzņēmumā.

Jau ziņots, ka no darba "KVV Liepājas metalurgs" šā gada maijā atbrīvoti aptuveni 10 -15% darbinieku - metalurgi, kuri nesen tika pieņemti darbā.

Kā iemesls šādai rīcībai tiek minēts tas, ka nav piepildījušās uzņēmuma vadības optimistiskās prognozes par metalurģijas tirgu, tiek norādīts arī uz elektrības obligātā iepirkuma komponenti (OIK).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti