Krievijas sankciju dēļ «Food Union» par 30% samazinās cenas piena produkcijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saistībā ar Krievijas noteikto piena produktu eksporta embargo piena pārstrādes uzņēmums „Food Union” līdz 30% samazinās cenas visai piena produkcijai Latvijā ar mērķi palielināt piena produkcijas noietu un atbalstītLatvijas zemniekus.

Kā informēja uzņēmumā, jaunās piena produktu cenas stāsies spēkā no nākošās nedēļas.

„Šobrīd izvēle par labu vietējiem produktiem ir būtiska mums visiem – ne tikai mums kā lielākajam piena pārstrādes uzņēmumam Latvijā, bet arī vietējām zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem. Jau vairākkārtīgi ziņās ir izskanējusi informācija, ka Lietuvas piena iepircēji ir lauzuši līgumus par piena piegādēm no Latvijas. Tā rezultātā Latvijas zemnieki ir saskārušies ar Latvijā ražotā piena realizācijas grūtībām. "Food Union" izprot šīs problēmas aktualitāti un ir izveidojis stratēģiju, lai palielinātu iepirktā piena daudzumu no Latvijas zemniekiem,” skaidro AS „Rīgas piena kombināts” valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs. 

Tomēr uzņēmums nenorāda, vai līdz ar cenu pazemināšanu produkcijai mainīsies arī cena par iepirkto pienu no lauksaimniekiem.

Kā ziņots, Krievija sankcijas ieviesa pagājušajā ceturtdienā, kad ieviesa embrago pārtikas produktiem no ES, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas.

 Iepriekš šīs valstis bija noteikušas sankcijas pret daudzām amatpersonām un uzņēmējiem, kas Rietumus apsūdzēja kara musināšanā pret Ukrainu un kas ir tuvi Krievijas elitei vai arī atrodas tajā. Sankcijas bija vērstas arī pret Krievijas uzņēmumiem.

Krievijas sankcijas pārtikas importam visasāk šobrīd izjūt Latvijas piensaimnieki un autopārvadātāji.

Kā vēstīja LTV raidījums "Panorāma", no Krievijas ieviestajām sankcijām varētu ciest arī Latvijā strādājoši uzņēmumi, kas pieder arī Krievijas pilsoņiem.

Lielākais jauno no sankciju skartajiem uzņēmumiem viennozīmīgi ir „Rīgas piena kombināts”, kas ir viens no desmit lielākiem preču eksportētājiem uz Krieviju. Gan „Rīgas piena kombināts”, gan „Valmieras piens” tagad apvienoti holdingā „Food Union” un pieder Kiprā reģistrētam uzņēmumam. Noprotams, ka aiz tā stāv Krievijas pilsonis Andrejs Beshmeļņickis, viņš arī ir „Rīgas piena kombināta” padomes priekšsēdētājs. Iepriekš Beshmeļņickim piederēja liels piena pārstrādes uzņēmums “Unimilk”, sev līdzi uz Latviju viņš atveda arī vairākus Krievijas speciālistus un menedžerus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti