Krievija no ceturtdienas aizliedz ievest Latvijas un Igaunijas zivju produkciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krievija no ceturtdienas, 4.jūnija, aizliedz ievest zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas, paziņojis Krievijas veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta ģenerāldirektors Sergejs Dankverts.

"Ierobežojumus nosakām no 4.jūnija. Līdz gada beigām  visus materiālus, tostarp arī materiālus par šo valstu uzņēmumu inspicēšanas rezultātiem, nosūtīsim vēstniecībām," aģentūrai "Interfax" teica Dankverts.  

Viņš norādīja, ka aizliegums attieksies uz visiem Latvijas un Igaunijas zivju pārstrādes uzņēmumiem, kuri bija iekļauti piegādātāju sarakstā atbilstoši Latvijas un Igaunijas veterināro dienestu garantijām.

"Mūs neapmierina produkcijas drošības garantēšana, izsekojamības sistēma [šajos uzņēmumos]," uzsvēra Dankverts.

Viņš arī sacīja, ka aizliegums būs spēkā, līdz situācija tiks noregulēta.

"Mēs turpināsim konsultācijas ar Latvijas un Igaunijas speciālistiem," piebilda "Rosseļhoznadzor" vadītājs.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Anna Joffe aģentūrai BNS norādīja, ka līdz pulksten 17 PVD nebija saņēmis informāciju par Latvijas zivju produkcijas importa aizliegumu.

Aģentūra BNS jau vēstīja,  ka "Rosseļhoznadzor" par plāniem aizliegt ievest Krievijā zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas paziņoja pagājušajā nedēļā.

Tāpat ziņots, ka "Rosseļhoznadzor" maijā inspicēja piecus zivju pārstrādes uzņēmumos Latvijā un četrus - Igaunijā. Lielākoties tie bija šprotu ražotāji.

Zivju importu no Igaunijas un Latvijas Krievijā liedz tās īstenotais Eiropas Savienības (ES) pārtikas produktu embargo, tomēr zivju konservu ievešana līdz šim nebija aizliegta.

"Rosseļhoznadzor" lēmums par zivju produkcijas importa aizliegumu nozīmē, ka Latvija un Igaunija nevarēs to eksportēt uz Krieviju arī pēc embargo atcelšanas.

Krievija pērn augustā uz gadu noteica lauksaimniecības un pārtikas produkcijas importa aizliegumu no ES un citām valstīm, kas pret Krieviju ir vērsušas sankcijas saistībā ar krīzi Ukrainā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti