Konkursā atbalsta 11 Rēzeknes novada uzņēmēju idejas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rēzeknes novadā ar nodibinājumu “Learn” jeb Lauku ekonomikas attīstībai Rēzeknes novadā tiek rīkots konkurss uzņēmējdarbības vides attīstīšanai. Konkurss notiek jau trešo reizi. Šogad nolemts atbalstīt 11 projektu idejas. Finansējums projektu pieteicējiem nepieciešams gan mārketingam, gan dažādu iekārtu iegādei.

Konkursā atbalsta 11 Rēzeknes novada uzņēmēju idejas
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Juris Baltalksnis Rēzeknes novada Audriņu pagastā vēlas izveidot karameļu darbnīcu. Produkciju pārdos dažādos tirdziņos, pieņems arī individuālos pasūtījumus, kā arī ražošanas darbnīcā uzņems ciemiņus, lai rādītu, kā top saldie kārumi.

“Mēs redzējām, ka pietrūkst karameļu, kam papīriņi apdrukāti ar zīmējumiem un fotogrāfijām, tādu pagaidām Latvijā nav. Ir parastās karameles,” stāsta Juris Baltalksnis.

Rēzeknes novada projektu konkursā iegūtais finansējums tiks izlietots karameļu izgatavošanas iekārtu iegādei. Savukārt Rēzeknes novada Ozolaines pagastā Deniss Kuzņecovs iecerējis ražot porcelāna traukus. Deniss par iegūto finansējumu iegādāsies krāsni un virpu.

“Šobrīd tas notiek mājas apstākļos, protams, es eksperimentēju, bet ir vāzītes, krūzītes, glāzītes.”

Ideja par porcelānu trauku izgatavošanu radās nejauši. Meitai skolā vajadzēja rakstīt sacerējumu par viņu ģimenes uzvārdu - Kuzņecovs.

“Pirmais, kas mums ienāca prātā, ir Kuzņecova porcelāna fabrika. Es apmeklēju uzņēmuma uzsākšanas kursus un sāku attīstīt šo ideju. Tas bija 2015. gadā. Tad es aizbraucu uz Lielbritāniju, biju Zviedrijā, smēlos pieredzi. Izgāju no savas komforta zonas un sāku ražot porcelānu,” stāsta Deniss Kuzņecovs.

Kopumā nodibinājuma “Lauku ekonomikas attīstībai Rēzeknes novadā” konkursā tika iesniegti 16 projektu pieteikumi, no kuriem atbalstīti 11. Kopējais konkursa budžets ir vairāk nekā 25 300 eiro. Finansējums projektu pieteicējiem nepieciešams, gan lai izstrādātu mārketinga stratēģiju, gan lai iegādātos nepieciešamās iekārtas produkcijas vai pakalpojumu sniegšanai. Tā, piemēram, Lūznavā šobrīd tiek būvēta viesnīca. Vasarā darbiem jābūt jau pabeigtiem. Elīna Kiščenko stāsta, ka projekta pieteikumu rakstīja, lai iegūtu finansiālu atbalstu viesnīcas mājaslapas izstrādei.

“Mums būs apartamenta tipa viesnīca “Svilpaunieki” tieši Lūznavas muižai blakus, un mūsu mērķis bija izveidot mājaslapu, tādā veidā popularizējot to mūsu tūrisma objektu. Mums šis atbalsts bija ļoti nozīmīgs, jo pašlaik rit būvniecības darbi, un visi mūsu ieguldījumi pašlaik tiek paredzēti būvniecībai, un šis ļaus tieši informatīvā telpā parādīties un popularizēt mūsu produktu,” stāsta Elīna Kiščenko.

Rozālijas Mežatučas zāļu tējas iepakojumam nepieciešams izstrādāt etiķešu dizainu. Meistare tējas ražo jau septiņus gadus, ir sava bioloģiskā saimniecība Nagļu pagastā.

“Šis projekts palīdzēs paātrināt atpazīstamību. Būs iespēja vairāk ražot un vairāk realizēt, jo ļoti daudz tiek ielikts tieši iepakojuma mākslinieciskai noformēšanai, jo man to ir grūti darīt. Man vieglāk ir saražot, nekā izdomāt noformējumu. Man palīdzēs tie cilvēki, kas ir profesionāļi. Otrs - vēlos pabeigt ārstniecības augu tūrisma taku,” stāsta Rozālija Mežatuča.

Šī ir jau trešā reize, kad uzņēmējiem Rēzeknes novadā ir iespējams iegūt finansējumu savu biznesa ideju attīstīšanai. Triju gadu laikā Rēzeknes novadā atbalstīti 35 projektu pieteikumi.

“Šī nauda ir bijis vajadzīgs starta kapitāls daudziem. Mums populārākā nozare šobrīd ir tieši tūrisms. Man prieks, ka Pušas pagastā ir izveidots tāds uzņēmums kā “Ponivilla”, piedāvā bērnus vizināt ar poniju, laivas iznomāt. Tās idejas ir ļoti daudzveidīgas un interesantas, un līdz ar to uzņēmējdarbības vide kļūst pozitīvāka,” stāsta nodibinājuma “Learn” izpilddirektore Daina Butlere.

Trīs no projekta pieteicējiem ir jaundibināti uzņēmumi, savukārt astoņi jau esoši, kas vēlas attīstīt savu darbību. Jaunajām biznesa idejām jābūt īstenotām līdz šā gada augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti