Krustpunktā

Depozīta sistēma: Kas traucē to ieviest Latvijā

Krustpunktā

Krustpunktā tiešraide no Bauskas par medicīnisko pakalpojumu pieejamību

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš: Teritoriālā reforma pavērs ceļu citām reformām

Kariņš: Nākotnē mikrouzņēmumu nodokļu režīms - izzūdoša parādība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) uzskata, ka nākotnē mikrouzņēmuma nodokļu režīms izzudīs, bet jautājums ir, cik ātri tas notiks. Viņaprāt, būtu jāsakārto pašreiz pastāvošie daudzie nodokļu režīmi, lai visi strādājošie proporcionāli maksātu līdzīgus nodokļus.

Kariņš trešdien, 10.oktobrī, Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” sacīja, ka pašlaik viena problēma ir tas, ka ne visi maksā nodokļus un cilvēki, kas nemaksā nodokļus, atņem to naudu, piemēram, skolotājiem.

Otrā problēma ir tāda, ka nodokļu sistēma, pēc Kariņa domām, “nav gluži taisnīga”.

Pašlaik no visiem strādājošiem aptuveni trešdaļa strādā dažādos nodokļu režīmos, kas par līdzīgu darbu proporcionāli maksā mazāk nodokļu nekā vispārējā nodokļu režīmā strādājošie, norādīja Kariņš. Tajā pašā laikā viņi vēlas labu izglītību saviem bērniem, gaida labu veselības aprūpi, labu pensiju.

Kariņš uzskata, ka ir nepieciešams “piekoriģēt šos režīmus” un nodrošināt, lai visi, kas strādā, procentuāli iemaksā budžetā līdzīgu nodokļu apjomu. 

Savukārt “mikrouzņēmums ir izzūdoša parādība, cik ātri vai lēni – jautājums, kā var vienoties”, bet prātīgāk ir skatīties uz šo virzienu.“

Bet maziem uzņēmumiem var būt kāds neapliekamais minimums, no kura nav jāmaksā nodokļi. Kopumā jāskatās, kā varam vienotā sistēmā ieviest skaidrību, padarīt to taisnīgu, lai būtu neinteresanti un bīstami nemaksāt nodokļus, norādīja Kariņš.  

Viņš piebilda, ka sistēmai jābūt tādai, lai būtu mazāk ieganstu nemaksāt, jo pašlaik mazajiem uzņēmējiem dažreiz nodokļu slogs ir par lielu.

KONTEKSTS:

Jaunā valdība plāno izvērtēt no iepriekšējās valdības ieviesto nodokļu reformu, un nodokļu izmaiņas nav plānotas vismaz līdz 2021. gadam, kad gan pieļautas iespējas pārskatīt kādus nodokļus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti